Allt om Eah Jé: Namn, ålder och låten Beroendeframkallande

Eah Jé Sjögren.
Eah Jé Sjögren släppte sin debut EP:n "En liten låtidé" i februari 2023. - Foto: Instagram / @eahjayy.
Dela på Pinterest
Göteborgssonen Eah Jé Sjögren debuterade på en av Estradens låtar. 2023 släppte han sin första EP. Här är allt du vill veta om Eah Jé.

Artisten Eah Jé slog igenom på sociala medier och har sedan dess uppmärksammats av bland annat Bianca Ingrosso. Vi reder ut de vanligaste frågorna om stjärnskottet. 

Eah Jé Sjögren – så uttalar man hans namn

Eah Jé's hela namn är Eah Jé Sjögren. Namnet Jé kommer från artistens faster Jeanette som gick bort i ung ålder, något han berättade i PSL på SVT. 

– Mitt förnamn är Eah (EA), Jé (Jay) från henne då, Sjögren. Jag ska leva två liv, ett för mig själv och ett för henne, säger han i intervjun. 

Uppväxten och kopplingen till Sydafrika

23-åringen är uppvuxen i Göteborg men har rötter i Sydafrika då Eahs mamma kommer därifrån. Eah Jé bor i skrivande stund i en lägenhet i Göteborg. 

Eah Jé ålder – så gammal är Eah Jé

Eah Jé Sjögren föddes den 1 februari 2000, han fyllde därmed 23 år 2023. 

Så blev Eah Jé känd

Artisten fick sitt stora genombrott på Tiktok där han publicerade korta klipp där han sjöng. 2021 gästade han en av Estradens låtar och i början av 2022 släppte han debutsingeln Dränker mina tankar.

Det var när han var 9 år gammal och föräldrarna skulle separera som han skrev sin första låt och därefter har musiken stannat hos stjärnskottet. 

– Jag visste inte vem jag skulle prata med och jag visste inte riktigt hur jag skulle hantera känslorna och sånt, säger han i PSL. 

Eah Jé låtar

Hittills har Eah Jé släppt fem singlar och i februari 2023 släppes artistens första EP med namnet "En liten låtidé". 

”Den här EP:n är en sammanställning av låtar jag har skrivit under ungefär samma tidsperiod, men med olika klädnader och olika känslor som jag ser fram emot att släppa. Hon sa är en låt som handlar om min relation till mig själv och att jag inte vet vem jag är. Många kanske tror de känner mig, men jag känner ofta att jag inte känner mig själv. Så känner andra verkligen mig då?”, så beskrev Eah Jé EP:n i ett pressmeddelande. 

Här är alla låtar Eah Jé har släppt: 

Hon sa – Eah Jé

Salt och socker – Eah Jeé

Beroendeframkallande – Eah Jé

Dränker mina tankar – Eah Jé

Smärtsamma minnen – Eah Jé

Sommaren är över – Estraden feat. Eah Jé

Eah Jé på sociala medier: Tiktok och Instagram

Om du vill se mer av artisten Eah Jé hittar du honom under användarnamnet @eahjayy på Instagram där han har närmare 6 000 följare och på Tiktok under användarnamnet @eahjayy där han lägger ut videos för sina 43 000 följare.