Våldsamma bråket i Gränslandet – en deltagare tvingas lämna

Zeki Demir och Dennis Boelius i Robinson 2023.
Zeki Demir och Dennis Boelius hamnar i slagsmål i Gränslandet. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Efter att Dennis Boelius har gjort Gränslandet-deltagarna sällskap utbryter ett våldsamt slagsmål mellan honom och Zeki Demir. Därefter kommer Anders och berättar att en av dem tvingas lämna på grund av regelbrott.

Årets säsong av Robinson har varit allt annat än händelselöst. I 2023 års upplaga har deltagarna, likt tidigare år kämpat mot svält och tuffa väderförhållanden, men även starka känslor och intriger. Ibland väller känslorna över och övergår till bråk som då och då har spårat ut. 

Efter att Dennis Boelius blev utröstad ur Robinson ställdes han öga mot öga mot tidigare lagmedlemmen Zeki Demir, ett möte som fick ett abrupt avslut efter ett storbråk mellan deltagarna. 

Dennis Boelius åkte ut ur Robinson

Efter en spännande Robinson-tävling förlorade lag nord och tvingades till ö-råd. Efter en känslosam utröstning blev det till slut Dennis som fick lämna programmet och åka till Gränslandet. Där gör han Elin Ambrosiani, Camilla Widing och Zeki sällskap för att försöka tävla om en plats åter in till Robinson.

Läs mer: Här är de nya lagen i Robinson 2023 – så valde lagledarna

"Det där är ditt problem"

Redan vid första återträffen av Gränslandet-deltagarna, som alla ingick i tidigare lag nord, utrycker Zeki Demir sin skepsis gentemot Dennis och menar att stämningen mellan dem är förändrad. 

– När jag kramade honom var han inte som han var mot mig sist. Då tänkte jag att han måste ha varit laddad eftersom när jag gick därifrån skällde jag ut några deltagare, han kanske gillade, säger Zeki i programmet. 

Han syftade då på konfliken mellan honom Sanna Strand som ägde rum under första veckan av Robinson 2023. 

– När jag skulle prata om någon, sa han bara "det där är ditt problem, inte mitt problem, det är gammalt". Jag såg att han inte gillade snacket, säger han. 

Läs mer: Storbråket i Robinson – två deltagare tvingas lämna tävlingen

Zeki Demir tvingas lämna på grund av regelbrott – här är anledningen

Senare i avsnittet syns kameramannen springa mot deltagarna och väl på plats ligger Dennis Boelius nedbrottad på marken, bredvid honom står Zeki Demir. Camilla Widing berättar att det var en våldsam stämning. 

– Sen börjar de, tror jag, låtsas-bråka men så övergår det till något helt annat, säger Camilla och fortsätter:

– Sen bara hör jag en duns och skrik, då vänder jag jag mig om och då ligger Zeki ovanpå Dennis och ska slå honom. Han är väldigt nära och väldigt väldigt arg.

Programledaren Anders Lundin kommer då på besök och berättar att en deltagare har brutit mot reglerna och därför tvingats avbryta dess medverkan. 

– Jag tror att han var fast bestämd att bara köra någon hotfull taktik för att få mig ur balans, säger Dennis om incidenten. 

Zeki däremot menar på att det hela handlade om provokation och att han inte var våldsam Dennis.

– Hade jag velat slå Dennis hade jag gjort det, vem hade kunnat hindra mig, säger han.