Hyllad av Bianca Ingrosso och finalist i Talang: Camilla Hedström om musiken, karriären och framtiden

Camilla Hedström var finalist i Talang 2022 och hyllades av såväl juryn som tv-tittarna. Men vad gör hon idag och var kan man ta del av hennes musik framöver? Spana in Modettes intervju med Camilla Hedström här! - Foto: Camilla Hedström/Privat, Elvira Glänte/Pressbild
Dela på Pinterest
Camilla Hedström var finalist i Talang 2022 och har hyllats till skyarna av bland andra Bianca Ingrosso. I en exklusiv intervju med Modette berättar Camilla Hedström hur det var att vara med i TV4-succén, vad som hände bakom kulisserna och vad hon gör idag. Läs intervjun här!

Hon medverkade – och kom till final – i TV4:s succéprogram Talang 2022. Hennes framträdanden resulterade i stående ovationer och hyllningar från bland andra Bianca Ingrosso. Att Camilla Hedström har en musikalisk begåvning och en sångröst som heter duga, det är ett faktum som hela Sverige fått ta del av de senaste åren.

Modette har pratat med Camilla Hedström och tagit reda på hur livet ser ut för henne idag. Hur var det egentligen att vara med i Talang? Vad hände bakom kulisserna och vad har hon för spännande grejer på gång framöver? Ta del av Modettes intervju med talangfulla Camilla Hedström här.

Camilla Hedström om Talang 2022

Camilla Hedström blev inkastad i tittarfavoriten Talang genom en ren slump. Det var nämligen inte hon själv som sökte sig till programmet, utan produktionen som kontaktade henne. 

– Tydligen hade de fått in ett tips av någon, vet fortfarande inte vem det var som tipsade, och då kontaktade de mig och tyckte att jag borde söka. Så då gjorde jag det!

Hur var det att vara med i Talang? 

– Var ska man börja? Det var fantastiskt kul. Både att få vara framför kameran såklart och hela utmaningen att kunna leverera när det verkligen gäller. Men det var även så spännande att få vara med och se hur det faktiskt funkar i en sådan stor produktion. Alla inblandade var så proffsiga. Det var otroligt, imponerande och lärorikt att få vara med ur den aspekten också, berättar Camilla. 

Du hyllades något enormt av Bianca Ingrosso, både i Talang och på sociala medier. Hur kändes det? 

– Det är klart att det känns otroligt när folk gillar det man gör, och Bianca är ju en ikon så det var ju så fint att få ett erkännande av henne. Hon är också sjukt trevlig, ödmjuk och har verkligen fötterna på jorden vilket är imponerande efter sådana framgångar som hon har. Hon inspirerar verkligen mig att gå min egen väg!

Stående ovationer efter framträdandet i Talang

Bland de framträdanden du gjorde i Talang 2022, har du någon favorit?

– Jag blev så nöjd med min version av Molly Sandéns låt Nån annan nu. Hela settingen på scenen, mina grymma medmusiker, viben. Jag njöt verkligen, säger hon och tillägger:

– Att jag även fick stående ovationer från juryn gjorde ju inte saken sämre, haha!

Vad hände bakom kulisserna, kan du berätta något roligt eller spännande under inspelningen?

– Alltså, det hände så roliga saker hela tiden. Jag är så glad över att jag verkligen försökte ta in hela upplevelsen och försökte vara där i nuet. Jag är också tacksam över att jag sökte när jag var lite äldre, säger Camilla och fortsätter:

– Jag har varit med på många olika typer av auditions, som när man ska söka in till olika musikutbildningar och därmed bli bedömd. Men det är givetvis en helt annan sak att göra det inför en så stor publik och i direktsänd tv.

När Camilla Hedström ser tillbaka på sin tid i programmet tänker hon att det vore roligt att få göra det igen då hon under inspelningstiden skapade många värdefulla kontakter – kontakter som hon har användning för i sin stundande och framtida musikkarriär. 

Släppt julmusik

De senaste åren har hon, inte bara vara med i Talang och sjungit i andra tv-program som Bingolotto, examinerats från både Handelshögskolan och Kungliga Musikhögskolan. Dessutom har hon släppt ett helt album med julmusik. 

– Jag har ju inte släppt så mycket musik de senaste åren då studier på Handelshögskolan och Kungliga Musikhögskolan tog upp mycket tid. Jag har dock alltid älskat julmusik och har haft påtryckningar på mig från flera håll och kanter under flera år att jag borde släppa en julskiva. Så då gjorde jag det i vintras.

Camilla Hedström. Foto: Elvira Glänte

Camilla Hedström: "Det är fullt ös!"

Hur lever du ut din musikkarriär i din vardag?

– Musikbranschen är ju tuff idag och det är väldigt få som enbart kan leva på det, men jag har ändå lyckats kombinera min sångkarriär med andra yrken under de senaste åren vilket jag är glad över. Jag tror att det är bra att kunna kombinera olika yrkesroller, då får man olika erfarenheter vilket kan gagna olika områden.

Vad har du för mål inom musiken? 

– Jag hoppas kunna göra det mer såklart, det är det bästa som finns och jag älskar ju att skapa och tänka kreativt. Genom musiken får jag verkligen blomstra inom just det. Jag har som mål att fortsätta bygga mitt varumärke, mitt musikaliska ID och bygga min karriär på olika plattformar. Kanske startar något eget bolag i framtiden, vem vet? 

Vad har du för spännande på gång framöver? 

– Jag har massa roligt på gång. Många gigs och konserter inbokade under sommaren och hösten. Har även lite andra projekt i pipen, så det är fullt ös!

Är du nyfiken på att veta mer om Camilla Hedström? Då kan du spana in henne på sociala medier!

Tiktok: @camillaheds

Instagram: @camillaheds