Allt om Jonathan Johansson: Fru, barn och så mycket tjänar han

Jonathan Johansson.
Jonathan Johansson slog igenom 2008 med singeln En hand i himlen. - Foto: Maja Suslin/TT och Claudio Bresciani/TT.
Dela på Pinterest
Jonathan Johansson slog igenom 2008 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest folkkära artister med sina poetiska texter. Är du nyfiken på att veta mer om honom? Läs då vidare!

Hur gammal är Jonathan Johansson?

Jonathan Johansson är född den 29 augusti 1980 och fyllde därmed 43 år sommaren 2023. 

Jonathan Johanssons familj och uppväxt

Artisten är född och uppvuxen i Malmö där han han bodde med sin familj bestående av pappa Jan Eric Johansson, mamma Eva Johansson och hans två syskon. 

Karriären och succélåten "Rosa himmel"

Johanssons genombrott kom 2008 när släppte debutsingeln "En hand i himlen", kommande året släppte han albumet med samma titel. Han har därefter fått flertalet nomineringar på Grammisgalan, både 2009, 2011 samt 2015.  2023 vann han en grammis i kategorin "Årets textförfattare". 

2019 gjorde artisten Molly Sandén en cover på Jonathan Johanssons låt "Rosa himmel" för Netflix-serien Störst av allt. Låten blev en stor succé och var den mest lyssnade låten på svenska i Sverige det året. 

Artistens senaste album släpptes 2022 och fick namnet "Om vi får leva"

"Så mycket bättre" 2023 – Jonathan Johansson är en av deltagarna

Tillsammans med bland andra Eagle-Eye Cherry, Peg Parnevik och Marit Bergman, är Jonathan Johansson en av deltagarna i TV4:s folkkära underhållningsprogram Så mycket bättre.

Läs mer: Alla deltagare i Så mycket bättre 2023

Den 4 maj gästade han även Benjamin Ingrossos matlagningsprogram Benjamin's

Jonathan Johanssons fru

Jonathan Johansson är sedan en tid tillbaka gift med Chiara Romano Johansson. Paret träffades på en strand i Italien för närmare tio år sedan. Till en början kunde inte Jonathan prata italienska och inte Chiara prata engelska, paret kommunicerade då med hjälp av Google översättning. 

– Jag har bara ett romantiskt svar på varför, och det är väl att det var kärlek vid första ögonkastet. Det kändes bara naturligt, har han tidigare berättat för tidningen Café.

Jonathan Johanssons barn – har han några?

Tillsammans med hustrun Chiara har Jonathan Johansson två barn. 

Jonathan Johansson – så mycket tjänar han

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av, hade Jonathan Johansson en fastställd förvärvsinkomst på 586 400 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 49 000 kronor i månaden. 

Jonathan Johansson på Instagram

Är du nyfiken på att veta mer om Jonathan Johansson hittar honom han under användarnamnet @jonathanjohansson.