Därför gick inte Harry Styles på Met-galan: "Undvek som pesten"

Olivia Wilde, Harry Styles och Emily Ratajkowski.
Det blev inget möte mellan Olivia Wilde, Harry Styles och Emily Ratajkowski på Met-galan 2023. - Foto: Evan Agostini/Invision/AP och Arthur Mola/Invision/AP.
Dela på Pinterest
Harry Styles lyste med sin frånvaro på 2023 års upplaga av Met-galan. Till Daily Mail avslöjar en källa att det bland annat handlade triangeldramat mellan honom, flamman Emily Ratajkowski och exet Olivia Wilde.

Den årliga, och inte minst prestigefyllda, Met-galan ägde rum måndagen den 1 maj. Temat den här gången var en hyllning till bortgångna designern Karl Lagerfeld och på röda mattan syntes den absoluta kändiseliten bära spektakulära looks. 

Gästlistan är hemlig för allmänheten, men en person som många trodde skulle dyka upp på galan, var artisten och före detta One Direction-medlemmen Harry Styles. Styles gjorde debut på Met-galan 2019 iklädd Gucci, designad av Alessandro Michele, men har sedan dess lyst med sin frånvaro. 

Foto: Charles Sykes/Invision/AP.

Triangeldramat mellan Harry Styles, Emily Ratajkowski och Olivia Wilde

I mars ryktades det att Harry Styles börjat dejta modellen Emily Ratajkowski, några månader efter artistens uppbrott med exflickvännen Olivia Wilde. Harry och Emily sågs dela en intim stund tillsammans efter en av hans konserter i Tokyo, Japan. Enligt Daily Mail har Emily senare avslöjat att paret dejtat i hemlighet i två månader. 

"Jag har precis börjat dejta något som jag tror att jag gillar, så det är annorlunda. I kände att "Han är fantastisk", sa hon då i en podcast enligt tidningen.

Läs mer: Modellen bekräftar romansryktet med Harry Styles – ett par

Därför dök han inte upp Met-galan – ville undvika exet

På årets Met-gala syntes både Olivia Wilde och Emily Ratajkowski i eleganta klänningar, men den gemensamma nämnaren Harry Styles valde istället att stanna hemma. Enligt en källa till Daily Mail undvek han galan som "pesten" för att inte behöva stöta på både sitt ex och nuvarande flamma.

"Harry var bjuden till Met-galan men med vetskapen om att båda två (Olivia och Emily) definitivt skulle gå, undvek han den som om det vore pesten", sa källan till tidningen.

Vidare berättar källan även att artistens team skulle göra allt de kunde för att det inte skulle bli något pinsamt möte med Olivia, men att Harry själv inte ville ta någon risk.