Hanna Friberg talar ut om hatstormen efter derbyt: "Blivit hotad"

Efter att influencern Hanna Friberg besökt Djurgårdens klack under ett derby möttes hon av en hatstorm. Till vänster: Bild från söndagens match. - Foto: STELLA Pictures/Magnus Liljegren, Insatgram/@hannafriberg
Dela på Pinterest
Efter söndagens derbymatch i Stockholm utsattes en ur publiken, närmare bestämt influencern Hanna Friberg. för en ordentlig hatstorm. Läs mer här!

I söndags spelade Stockholmslagen Hammarby och Djurgården derby på Tele2 Arena i Stockholm. Biljetterna var slutsålda och arenan var fullproppad med människor som stålsatt sig för att se de två lagen prestera på plan. En av de som satt i den stora publiken, närmare bestämt i Djurgårdens klack, var influencern Hanna Friberg. Och hennes vistelse på matchen, den gick ingen obemärkt förbi. 

Hanna Friberg filmade från Djurgårdens klack – utsattes för hatstorm

Hanna Friberg filmade nämligen sin vistelse från läktaren och publicerade videon på sociala medier – något som resulterade i att hon de senaste två dagarna fått en hel hatstorm mot sig. 

Foto: Instagram/@hannafriberg

Hanna Friberg talar ut om hatet efter derbyt

Friberg har nu tagit bort videon, och i en video på sin Instagram Story har hon under tisdagen gått ut och berättat om det hat och hot hon fått ta emot de senaste dagarna. 

– Jag tar inte åt mig. Jag ville bara adressera det här för jag tycker det är ett sinnesjukt beteende. Det där ni fick se var bara ett axplock av allt. Jag har verkligen blivit hotad. 

– Jag visste inte att man inte fick filma i klacken. Jag hade ingen aning, säger hon och berättar att det inte blir några mer besök i klacken för hennes del. 

Även på Tiktok har Hanna Friberg talat ut om hatet. 

I videon berättar hon om hatet och att det inte blir några mer besök på fotbollsmatcher framöver. Hon poängterar dock att hon, trots Djurgårdens förlust, hade väldigt kul.