Johnny Depp gör comeback på filmduken – efter skandalomsusade rättegången

Exmakarna Amber Heard och Johnny Depp möttes i en omtalad och uppmärksammad rättegång. - Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP och Evelyn Hockstein/Pool via AP.
Dela på Pinterest
Nej, Johnny Depp ser inte på rollen i ”Jeanne du Barry” som en comeback efter alla skandalskriverier. Jag har inte varit borta, jag har inte rest nånstans, jag har varit närvarande, säger han när han möter världspressen på en fullsatt presskonferens i Cannes.

I Cannesfestivalens invigningsfilm Jeanne du Barry spelar Johnny Depp den franske kungen Ludvig XV, som installerade sin älskarinna Jeanne på Versailles. Hon spelas av Maiwenn, som också har skrivit manuset och regisserat.

Omtalade rättegången mot Amber Heard

När filmteamet möter pressen är det först utan Depp. Han kommer in efter 25 minuter – vilket tycks vara ett strategiskt drag, för när Johnny Depp anlänt är det han som får alla frågor.

Självfallet handlar många av dessa om de skandaler som under de senaste åren fläckat Depps rykte, inte minst den uppmärksammade och bittra rättegången mellan honom och exhustrun Amber Heard. Hon nämns inte vid namn, men hennes ande vilar över frågestunden.

– Merparten av det ni har läst är fruktansvärd fiktion, säger Depp och fortsätter: 

– Det är abstrakta viskningar, kanske folk nu talar om mitt jobb på ett speciellt sätt, men vi är här för att vi har gjort en film, och fokuset borde vara på miraklet att vi har lyckats göra den här filmen.

Någon frågar om han har känt sig bojkottad av Hollywood. Han skrattar.

– När man blir ombedd att lämna en film, baserat på ord som flyter runt i luften, då är det klart man känner sig bojkottad. Men jag gör det inte nu. Jag tänker inte på Hollywood – där pågår någonting konstigt. Alla måste stå i kö och göra samma sak. Och om ni vill leva det livet, så önskar jag er lycka till.

Spottade på kritiker

Även Maiwenn har nyligen varit omskriven efter att ha spottat en fransk kritiker i ansiktet på en restaurang.

– Jag läser inte tidningar, jag ser inte på tv, jag lyssnar inte på radio. Det är mitt sätt att förhålla mig trogen till det jag gör. Om det sägs negativa saker, så får det väl vara så, säger hon.

När Depp blir tillfrågad om han blev förvånad över att bli erbjuden rollen som en fransk kung i en franskspråkig film säger han:

– Verkligen. Jag trodde det var ett misstag. Men Maiwenn övertygade mig. Hon ville ha en hillbilly från Kentucky i rollen som en fransk kung. Jag är glad att hon envisades.