Robinson-Dennis hyllas efter ärliga orden uppväxten: "Berörd till tårar"

Dennis Boelius i Robinson 2023.
Robison-deltagaren Dennis Boelius talar ut om den svåra uppväxten som präglades av alkohol och droger. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Dennis Boelius berättade i Robinson om sin tuffa uppväxt och att inte ha någon kontakt med sin familj. Nu hyllas deltagaren efter de ärliga orden.

Finalveckan i Robinson närmar sig med stormsteg och likaså slutet på deltagarnas äventyr. Ett återkommande moment i programmet är när några deltagare får möjlighet att prata med sina nära och kära. Den här gången var det Sophie Sörkvist och Elin Ambrosianis tur att lindra hemlängtan för en stund och träffa sina familjer över ett videosamtal. 

"Det finns människor som älskar mig, som saknar mig. Det är ett privilegium att få känna saknad", säger Elin i programmet.  

Deltagarnas möten med sina familjer lämnade inte ett öga torrt. 

Ärliga orden om uppväxten

Någon som inte ville ha ett videosamtal, var deltagaren Dennis Boelius. I programmet talar han ut om sin tuffa uppväxten med alkohol som har präglat barndomen, att han inte längre har någon kontakt med sina föräldrar och inte vårdnaden av sina barn. 

"Jag kommer från lite underklass, det var väl misär med droger och alkohol. Jag flyttade hemifrån när jag var femton, sos-lya, studentkorridor och grejer", säger han och fortsätter: 

"Den är så jävla komplex den där barndomen. Men jag har funnit att jag ska hitta glädje i allt när det är tufft, istället för att lägga mig ned och dö".

Hyllas av tittarna: "Otroligt viktigt"

Efter att Dennis delade med sig av sin bakgrund har han fått stöttning och kärlek på sociala medier. Under en video på Robinsons Instagramkonto fylls kommentarsfältet av berörda tittare som hyllar Boelius. 

"Så otroligt viktigt att berätta att alla inte är nära med sin familj. Många behövde nog höra det", skriver en tittare. 

"Underklass, medelklass eller överklass spelar ingen roll för problem finns överallt MEN många erkänner det inte. Du är gryn och stå upp för den nu är", skriver en annan. 

"Så fint av dig Dennis att dela med dig av din uppväxt. Jag blev berörd till tårar när du berättade och så glad att du klarat dig igenom din tragiska uppväxt", skriver en tredje. 

Även deltagarkollegan Caroline Persson skickar sin stöttning till Dennis.

"Tack för att du öppnade upp dig för mig Dennis, du är bäst!", skriver hon.