Tittarna rasar efter invägningen i Robinson – deltagaren ger svar på tal

Christopher da Silva i Robinson 2023.
Christopher da Silva berättar sina tankar kring invägningen i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Att vägas och se sin omvandling i spegeln är ett återkommande segment i Robinson. Men det råder delade meningar kring om det egentligen bör visas på tv, nu ger Christopher da Silva svar på tal kring det kritiserade momentet.

Deltagarna blir färre och årets säsong av Robinson närmar sig sitt slut. Förra veckan var det dags för invägningen, ett omtalat och återkommande segment i programmet. Invägningen går ut på att deltagarna får se sig själv i spegeln för första gången sedan inspelningarna började och sedan gissa hur mycket de väger.

Deltagaren om invägningen: "Illa berörd"

Joanna Swica tävlade i programmet 2021 och tog sig hela vägen till finalen. När hon stod inför invägning blev hon illa berörd.

"Det handlar liksom inte om kilona i sig. Hur mycket eller lite. Utan om hur jag kände mig. Hur svag jag kände mig. Hur ovan jag var att se min kropp på ett sätt som inte tilltalade mig. Jag älskar min kropp och jag älskar mina former. Min styrka. Mina muskler. Och att för varje dag (för det tog inte riktigt slut vid 67) känna hur man sakta men säkert gick ner i vikt var jobbigare än jag faktiskt trodde", skrev hon då på Instagram.

Tittarna rasar på kommentarerna 

Även flertalet tittare hemma i tv-sofforna har ställt sig kritiska till att det läggs ett fokus på deltagarnas viktförändring. Efter att invägningen ägde rum i årets säsong av Robinson, utryckte många tittare sin åsikt på Instagram. 

"Detta är sjukt problematiskt. Snälla TV4 ta bort detta", skriver en tittare. 

"Jag förstår varför man har med detta segmentet i Robinson för det är intressant att se men kan inte ni som produktion ta på er lite ansvar, varför klippa med när Elin (Ambrosiani) uttrycker sig så knasigt?", skriver en annan. 

"Vad är det med att deltagarna uppmuntras att vägas efter 36 dagar? Vi behöver inte mer uppmuntrat beteende kring att vikt och utseende är det viktigast", skriver en tredje.

"Tråkigt med denna vikthets. Gör om och gör rätt", skriver en fjärde.

Robinson-Chris svarar på kritiken

Däremot finns det även de som ställer sig positiv till vägningen. Christopher da Silva tävlar om Robinson-statyetten i år och i podcasten Snacka reality, med Alma Shapiro och Hanna Bilén, berättar han att invägningen var en rolig grej i det avseendet att se sin egen vikt. 

– Jag vet att det har varit mycket kritik från människor, att det är klart att det är kul att se hur mycket vi har gått ned i vikt men det är inte så bra för alla som ser där hemma, säger han i podcasten. 

Programledarna fyller då i med att det kan bidra till kroppshets och att folk kan må dåligt. 

– Jag ville verkligen se hur mycket jag hade gått ner, fortsätter han.