Delat Netflix-lösenord slopas – så gör du för att få en extra medlem

Netflix vill att fler ska betala för sina abonnemang. Arkivbild.
Netflix vill att fler ska betala för sina abonnemang. Arkivbild. - Foto: Richard Drew/AP.
Dela på Pinterest
I dagarna får svenska Netflixanvändare ett mejl från strömningstjänsten där man meddelar att "kontot endast är till för att delas med medlemmar i det egna hushållet".

I Sverige är varje Netflixkonto kopplat till ett hushåll där det är tillåtet att skapa fem olika profiler. Netflix definierar ett hushåll som några som bor tillsammans, men det är vanligt att vänner och bekanta delar konton eller att utflugna barn tittar på sina föräldrars konton – något som strömningsjätten nu vill sätta stopp för.

Nu uppmanas användarna ta befälet över sina konton och föra över den profil som inte tillhör hushållet till ett nytt abonnemang. Alternativt kan man köpa till en extra medlem utanför hushållet för ytterligare 49 kronor per månad, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Netflix har i andra länder bett användare bekräfta sin identitet med hjälp av sms. Vilka åtgärder Netflix Sverige ska vidta för att kontrollera att reglerna följs är inget som bolagets svenska representant kan svara på i nuläget.

Netflix har 233 miljoner abonnenter över hela världen, men företaget räknar själva med att ytterligare 100 miljoner hushåll tar del av kanalens innehåll. Tidigare har strömningsjätten strypt möjligheten att gratis dela lösenord med andra än den närmaste familjen i Sydamerika, Kanada, Nya Zeeland, Portugal och Spanien och nu står även USA och de nordiska länderna på tur.