Midsommarlekar vid bordet – 8 dricklekar till midsommarafton

Förbered en festlig midsommarafton med roliga sittningslekar. - Foto: Pexels.
Dela på Pinterest
Förbered en sprakandet midsommarafton tillsammans med nära och kära. Vi listar åtta roliga sittningslekar till midsommarbordet som garanterar skrattfest.

Midsommarafton närmar sig med stormsteg och det är hög tid att planera aftonens festligheter. Vi har samlat åtta roliga dricklekar som är perfekt underhållning runt bordet på midsommar. Kanske direkt efter lunchen eller under middagen. 

Slå er ner, fyll upp era glas och gör denna midsommarafton till en oförglömlig och skrattfylld upplevelse.

Läs mer: Checklista till midsommarafton

Dricklekar till midsommarafton: 

  1. Sanning eller lögn: Gå runt bordet och låt varje person dela med sig av två påståenden om sig själv, en sanning och en lögn. Resten av deltagarna måste gissa vilket påstående som är sant och vilket som är falskt. För varje felaktig gissning tar personen en klunk.

  2. Pyramiden av kultur: Dela in deltagarna i lag och ge varje lag en kategori, till exempel filmer, musik eller maträtter. Varje lag måste sedan turas om att ge ett exempel inom sin kategori, och det andra laget måste gissa om det är en sann kulturell referens eller om det är påhittat. Felaktiga gissningar bestraffas med att ta en klunk.

  3. Charader: En klassiker som alltid får igång skratt och glada miner! Låt varje person på tur välja en film, bok, låt eller något annat känt föremål eller begrepp och framställa det genom gester och mimik, utan att använda ord. De andra deltagarna ska sedan gissa rätt svar, och felaktiga gissningar belönas med att ta en klunk.

  4. Utan tumme: En utmanande lek där varje deltagare får sätta sin högra handflata mot bordet och placera sina fingrar på varandra, så att tummen är gömd. Målet är att snabbt slå sin hand på bordet med handflatan nedåt så snabbt som möjligt. Den sista personen som reagerar och gör rätt rörelse får ta en klunk.

  5. Beerpong: Förvandla det klassiska pingisbordet till en festlig lekplats. Ställ upp flera muggar fyllda med öl,  eller annan god dricka, på varje sida av bordet och försök att kasta pingisbollar över bordet för att träffa motståndarens muggar. När en boll landar i en mugg måste motståndaren dricka upp innehållet och ta en klunk.

  6. Kasta på målet: Rita eller sätt upp ett mål på en vägg eller dörr och låt deltagarna turas om att kasta föremål, till exempel pingisbollar eller korkar, mot målet. Varje träff belönas med att någon annan tar en klunk.

  7. Skvallerkungen/drottningen: Dela ut papperslappar och pennor till varje deltagare. Alla skriver då ned en hemlighet, en rolig historia eller ett saftigt skvaller på sin lapp. Sedan blandas lapparna och delas ut igen så att varje person får en annan lapp än sin egen. Alla läser högt den lapp de har fått och försöker gissa vem som är författaren. Om någon gissar rätt får författaren ta en klunk

  8. Sångkaraoke: Gör en lista med kända och populära låtar som är passande för feststämningen. Turas om att välja en låt och utmana varandra att sjunga den så bra man kan. De som inte lyckas träffa rätt ton eller glömmer texten får ta en klunk.

Kom ihåg att ha kul, skratta tillsammans och njuta av sällskapet. Ha en fantastisk midsommar!