Sia talar ut om diagnosen: "Nu återhämtar jag mig"

Sia har släppt megahits som Chandelier och Titanium.
Sia har släppt megahits som Chandelier och Titanium. - Foto: Foto: Richard Shotwell/Invision/AP och Rich Fury/Invision/AP.
Dela på Pinterest
Sia fick sin autism-diagnos i vuxen ålder. Artisten berättar om hur hon känt att hon inte kunnat vara sig själv – förens nu.

Artisten Sia har diagnostiserats med autism. I tv-personligheten Carolyn Wigers podcast Rob has a podcast berättar den australiska världsstjärnan om diagnosen:

"Jag är på spektrumet, och just nu återhämtar jag mig", säger hon i podden.

47-åriga Sia fortsätter:

"I 45 år kände jag det som att jag var tvungen att sätta på mig en människokostym. Det är först de senaste två åren som jag känner att jag verkligen, verkligen kan vara mig själv".

Kritiserades för autism-skildring i musikvideo

För två år sedan fick Sias regidebut "Music" hård kritik för just skildringen av autism. Kritikerna menade att skildringen var okänslig och att filmens inslag av behandlingsmetoder såsom fasthållning hörde till det förgångna. 

Filmen kritiserades även för att huvudrollsinnehavaren Maddie Ziegler själv inte är autistisk. Sia bad offentligt om ursäkt och meddelade att filmen skulle förses med en varningsruta.

Sia Furler har haft enorma hits med bland annat singeln "Chandelier" och David Guetta-samarbetena "Titanium" och "Wild ones". Senaste albumet "LSD" kom 2019.

Sia