Allt om Sarah Klang: Barn, pojkvännen Joel och så mycket tjänar hon

Artisten Sarah Klang.
Sarah Klang har döpt en av sina singlar till Mercedes, samma namn som sin dotter. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Anders Wiklund/TT.
Dela på Pinterest
Sångfågeln Sarah Klang fick sitt stora genombrott i "På spåret" och har sedan dess sjungit in sig i svenska folkets hjärtan. Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna om Sarah Klang.

Artisten och låtskrivaren Sarah Klang hyllades efter sin medverkan i På spåret och jämfördes bland annat med Adele. Men mycket har hänt sedan dess och artisten har släppt flera album och fått sitt första barn. Men vi tar det från början – vem är skönsångaren Sarah Klang?

Hur gammal är Sarah Klang?

Sarah Klang är född den 26 augusti 1992, vilket innebär att hon fyllde 31 år sommaren 2023.

Skilda föräldrar och kopplingen till Göteborg

Sarah är född och delvis uppvuxen i Göteborg. Sarahs föräldrar är skilda och under uppväxten flyttade hon runt en del med sin mamma, bland annat till Värmland och Uddevalla, enligt Aftonbladet. På gymnasiet studerade hon musik i Udevalla, enligt Klangs hemsida

Sarah Klangs pojkvän Joel

Sarah Klang är sedan en tid tillbaka tillsammans med musikern Joel, som hon bor tillsammans med i Göteborg. Sarah håller sin kärleksrelation relativt utanför rampljuset, men då och då får hennes följare se en glimt av pojkvännen på Sarahs sociala medier.

I en intervju med Sköna hem, får nyfikna läsare även veta att han arbetar på en gymnasieskola. 

Sarah Klang gravid – väntar hon barn?

Sarah Klang och Joel välkomnade sitt första barn i november 2021, en dotter vid namn Mercedes. Våren 2023 släppte hon en låt med samma namn och låtomslaget föreställde Sarah gravid med dottern. 

Genombrottet: Sarah Klangs medverkan i SVT:s "På spåret"

Sarah Klang släppte sin debutsingel Sleep 2016, två år senare kom debutalbumet som fick namnet Love in the milky way. Samma år, 2018, slog hon genom med dunder och brak efter hennes framträdande i SVT:s långkörare "På spåret" och sedan dess har karriären gått som på räls. Klang har släppt ytterligare två album, Creamy blue, 2019 och Virgo, 2021. 

Sarah  har både nominerats och vunnit flertalet priser inom musik. 

Så mycket tjänar Sarah Klang

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Sarah Klang en fastställd förvärvsinkomst på 507 600 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 42 000 i månaden. Hon hade även ett överskott av kapital på 126 008 kronor det året.