När är jullovet 2023?

Jullov 2023
Jullov 2023 - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Jullov 2023: Firande, familj och frihet från skola! Men när börjar jullovet 2023? Hitta exakta datum för jullovet i Sverige här!

Jullovet är en tid att fylla med familj, festligheter och avkoppling från skolans krav. Det är en tid många människor längtar efter, men exakt när infaller jullovet 2023?

Jullovets start- och slutdatum 2023

Det exakta datumet för när jullovet börjar och slutar kan variera något beroende på vilket län och kommun du bor i, samt vilken skolform det gäller. I allmänhet brukar dock jullovet i Sverige starta några dagar innan julafton och sträcka sig fram till efter trettonhelgen.

För år 2023, kan man generellt förvänta sig att jullovet börjar runt den 20-22 december och slutar runt den 8-10 januari 2024. För att få de exakta datumen rekommenderas det att kontakta skolan direkt eller besöka skolans eller kommunens webbplats.

Att göra under jullovet

Jullovet är en tid för vila och avkoppling efter en intensiv skoltermin. Det kan också vara en tid för aktiviteter och utflykter. Kanske kan du ta tillfället i akt och besöka släktingar, åka skridskor, läsa en bra bok, bygga snögubbar eller varför inte bara njuta av att inte ha några skoluppgifter att tänka på?