Efter olyckan – här är konserterna som ställs in på Gröna Lund

Gröna Lund håller stängt i en vecka efter den allvarliga olyckan. Arkivbilder.
Gröna Lund håller stängt i en vecka efter den allvarliga olyckan. Arkivbilder. - Foto: Christine Olsson/TT.
Dela på Pinterest
Gröna Lund håller stängt efter en olycka där en person omkom i en av nöjesparkens åkattraktioner. Den stängda parken påverkar sommarens Grönan Live-spelningar. Här är konserterna som hittills ställts in.

Efter söndagens olycka på Gröna Lund där en person omkom och nio skadades har nöjesparken valt att hålla stängt i en vecka. Det betyder också att flera konserter på nöjesparken kommer att ställas in, vilket SVT Nyheter var först med att rapportera om.

De konserter som berörs är isländska rockbandet Kaleo, som skulle ha spelat på måndagskvällen, artisten Lucianoz och bandet Sator.

Till DN säger Annika Troselius, informationschef på Gröna Lund, att information om återbetalning kommer att skickas ut till alla som har biljetter till veckans konserter. Huruvida de inställda konserterna kommer att bokas om kan Annika Troselius inte svara på. Det finns heller inget beslut om huruvida resten av sommarens konserter också kommer att ställas in.

Andra artister som är bokade för att spela på Gröna Lund i sommar är bland andra Machine Gun Kelly, First Aid Kit och Benjamin Ingrosso.