Allt om Tilde de Paula Eby: Uppväxt, familj och livet i tv-rutan

All om folkkära tv-profilen Tilde de Paula Eby
All om folkkära tv-profilen Tilde de Paula Eby! - Foto: Instagram @tildedepaula / STELLA Pictures / Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Här hittar du allt du vill veta om en av Sveriges mest folkkära tv-profiler, Tilde de Paula Eby!

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest folkkära och framgångsrika tv-profiler. Hon har synts i våra tv-rutor i över 25 år och har gjort allt från leda Nyhetsmorgon till Let's Dance, och nu sin egen talkshow Tilde.

År 2016 och 2017 stod hon som vinnare i Kristallen i kategorin "Årets kvinnliga programledare" efter att svenska folket lagt sina röster, och hon är minst lika uppskattad än idag.

Här kan du läsa mer om Sveriges tv-drottning!

Hur gammal är Tilde de Paula Eby?

Tilde föddes 14 november 1972, vilket gör att hon i skrivande stund är 50 år gammal.

Tilde de Paula Eby längd – hur lång är hon?

Tilde är 161 centimeter lång.

Tilde föddes i Sydamerika

Tilde föddes i Chile, men har från början brasilianskt och kubanskt ursprung. Hennes pappa var en vänsterpolitiker i Brasilien som tvingades fly landet efter mordhot. Han hamnade i Kuba där han träffade Tildes mamma och tillsammans flyttade de till Chile.

När Tilde var ett år gammal tvingades familjen fly landet på grund av en militärkupp. Genom en svensk diplomat och svenska ambassaden lyckades de ta sig till Sverige.

Uppväxten i Sverige

Efter att familjen först hamnat på en flyktingförläggning i Småland hittade de sedan sitt nya hem.

Under sin uppväxt provade hon på arbete som tidningsbud, pizzabagare, barnflicka, postsorterare, kassörska och motorsågsförsäljare. När hon var tjugoett år gammal beviljades hon svenskt medborgarskap.

Innan Tilde de Paula började som programledare utbildade hon sig till journalist i Jönköping mellan 1994–1996 och när hon var klar fick hon direkt arbete på underhållningsprogrammet Måndagsklubben på Kanal 5.

Tilde de Paula Ebys framgångsrika karriär

Sedan 1997 har Tilde arbetat för TV4 och hennes första uppdrag var att programleda det livesända ungdomsprogrammet Fredagspuls tillsammans med kollegan David Hellenius

Efter det har hon programlett och medverkat i program som Nyhetsmorgon, När & Fjärran, Let's Dance, Spårlöst, Efter Fem och nu även sin egen talkshow Tilde.

I talkshowen bjuder hon in in både kända och okända personer med intressanta historier att berätta, samt gästas av artister.

Tilde och maken Thomas

År 2012 gifte sig Tilde med Hoffmaestro-sångaren Thomas Eby

Har Tilde de Paula Eby barn?

Tilde och Thomas har en son tillsammans. Tilde har även tre barn från tidigare förhållanden.

Följ Tilde de Paula Eby på sociala medier

På Instagram bjuder Tilde, med över 220 000 följare, in till hennes liv med både bilder från privatlivet och jobblivet. Gör som många andra och följ henne du också! Du hittar henne under namnet @tildedepaula.