Då kommer säsong 4 av Sex education – därför blir det sista säsongen

Mikael Persbrandt som rörmokaren Jakob i Sex education kommer inte vara med i säsong fyra.
Mikael Persbrandt som rörmokaren Jakob i Sex education kommer inte vara med i säsong fyra. - Foto: Claudio Bresciani/TT och STELLA Pictures/Splash News.
Dela på Pinterest
Det blir en fjärde säsong av Sex education – sedan läggs Netflixserien ner. Men Mikael Persbrandt är inte med i avslutningen, skriver Variety.

Mikael Persbrandt har gjort succé i rollen som rörmokaren Jakob Nyman i den brittiska Netflixserien Sex education vars handling kretsar kring sexterapeuten Jean (Gillian Anderson) och hennes son Otis (Asa Butterfield).

Då kommer Sex education säsong 4

Den 21 september kommer den fjärde och sista säsongen till Netflix. Därefter väljer serieskaparen Laurie Nunn att sätta punkt.

"Det var inte ett lätt beslut att fatta, men när den nya säsongens teman och historier mejslades ut stod det klart att det var rätt tillfälle att ta examen", skriver Laurie Nunn i ett uttalande.

Mikael Persbrandt försvinner

Inför den fjärde säsongen sker en stor omkastning i ensemblen och enligt Variety saknas Mikael Persbrandt i rollistan. Hans rollfigur Jakob spelade sexterapeuten Jeans älskare i flera säsonger av serien.

Persbrandt syns i stället härnäst i titelrollen i Hammarskjöld. Filmen om FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld som omkom i en flygkrasch 1961 får biopremiär i jul.