6 saker du inte visste om årets it-girl Sofia Richie

6 saker du inte visste om Sofia Richie
Här kan du läsa mer om Sofia Richie Grainge! - Foto: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice
Dela på Pinterest
Hon är årets it-girl och tjejen alla vill klä sig som – men visste du att Sofia Richies pappa är en känd sångare? Eller att hon varit tillsammans med en av världens kändaste flickidoler? Ta reda på mer här!

Hon är elegant, trendig och en av de största anledningarna till varför old money-stilen är det senaste modet. Sofia Richie är helt enkelt årets it-girl, och det har varit svårt att undgå.

Hon föddes in i en världskänd familj och växte upp tillsammans med kändisbarnen från Hollywood som, även de, dominerar nutidens mode- och kändisvärld. 

Med andra it-girls vid sin sida har Sofia Richie kommit att bli en av världens mest inflytelserika influencers för unga tjejer.

Men hur mycket vet du egentligen om stilikonen? Här hittar du 6 fakta som du kanske inte hade koll på!

6 saker du inte visste om Sofia Richie

Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

1. Hon är dotter till Lionel Richie

Sofia är dotter till världsberömda sångaren och låtskrivaren Lionel Richie. Han var ledsångare i Motown-bandet Commodores som bland annat sjöng låten "Easy". Sedan gjorde han solokarriär och släppte låten hitlåten "All night long (All night)".

Någon som gjort en cover på Lionel Richies låt "All night long (All night)" är Sveriges folkkära Benjamin Ingrosso, som uppträde med den för första gången i Melodifestivalen.

Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

2. Hon föddes i USA 1998

Sofia föddes 24 augusti 1998, vilket innebär att hon under 2023 blir 25 år gammal. Hon är lillasyster till skådespelaren och designern Nicole Richie, samt till äldre brodern Miles Richie.

Hon är född och uppväxt i Los Angeles, Kalifornien.

Foto: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice

3. Hon dejtade Justin Bieber

Sofia och flickidolen Justin Bieber skapade rubriker med sin romans i augusti 2016. De åkte till Japan och Mexiko ihop och visade upp sin starka kemi på sociala medier. Paret dejtade i cirka en månad innan det tog slut. Tre år senare gifte sig Justin med Hailey Bieber, tidigare Baldwin. 

Andra kända namn Sofia Richie har dejtat är Scott Disick, Brooklyn Beckham och Jaden Smith.

Foto: Nick Ut

4. Hon var guddotter till Michael Jackson

Lionel Richie och före detta popstjärnan Michael Jackson var så pass nära vänner att han blev gudfar till Sofia. 

I en intervju med ES berättar Sofia att några av hennes bästa barndomsminnen är från besök på Jacksons Neverland-ranch: "Det var som Disneyland".  

Hon berättar att hans död var hjärtskärande och en hemsk tid för hennes pappa. 

"Jag hämtades från skolan tidigt. Min pappa och Michael hade samma chef på den tiden. Jag gick inte i skolan på en vecka. Ingen såg det komma.", säger hon i intervjun och berättar att hon är stolt över Michael då han "förändrade världen  och musiken".

Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

5. Hon gifte sig våren 2023

Efter några år av dejtande hittade Sofia kärleken i brittiska musikprofilen Elliot Grainge. Paret gjorde relationen officiell på Instagram i april 2021, sedan förlovade de sig i april 2022 och i april 2023 sade de "ja" till varandra under ett elegant bröllop i södra Frankrike.

Bröllopet var fyllt med kända ansikten och dokumenterades av Vogue. Pappa Lionel ledde henne till altaret och TikTok-sensationen Steven Sanchez sjöng sin virala låt "Until I Found You".

Foto: Instagram @sofiarichiegrainge

6. Hon är ansiktet utåt för nya old money-trenden

Som beskrivet av tidningen Insider är old money-stilen Inspirerad av tidlösa modeikoner som Jackie Kennedy Onassis, Lady Diana och till och med fiktiva karaktärer som Gossip Girl-ikonen Blair Waldorf. Tanken bakom old money-stilen är att frammana en ambitiös livsstil för yachter, tennisklubbar och andra saker som tyder på rikedom.

It-tjejen Sofia Richie Grainge är ansiktet utåt för den avslappnade, moderna varianten av trenden. Ända sedan hon började började synas på TikTok har Sofia blivit en stilikon och kändisar som Kendall Jenner och Hailey Bieber ska till och med ha ha tagit efter hennes stil.

Följ henne på instagram för att se mer av henne! Du hittar henne under namnet @sofiarichiegrainge

Läs mer: Inspireras av årets it-girl Sofia Richie – sno stilen här