Vad är barbiecore? Så skaffar du ikoniska Barbie-looken

Så skaffar du Barbiecore-looken
Så skaffar du Barbiecore-looken. - Foto: Stella Pictures / Spalsh News
Dela på Pinterest
Låt dig inspireras av nya trenden "Barbiecore" inför premiären av Greta Gerwigs återberättelse av modeikonen i hennes kommande Barbie-film.

Artikeln innehåller köplänkar.

År 1959 släppte företaget Mattel den första Barbiedockan och varumärket kom att snabbt expandera till en långvarig multimedia-franchise sedan slutet av 1980-talet.

Barbie föddes i en rosa värld och har i många generationer varit den främsta leksaken för unga tjejer. Barbie, som egentligen är döpt till Barbara Millicent Roberts, är en it-girl som fastnat i 19 års-åldern. Hon kan vara prinsessa, sjöjungfru eller rockstjärna – Barbie kan göra och bli vad hon vill.

Efter flera dockor, animerade filmer, videospel har Barbie nu blivit till riktig spelfilm. Greta Gerwigs efterlängtade återberättelse av modeikonen i hennes kommande film Barbie blir fylld av Hollywoodkändisar och färgen rosa, med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna som Barbie och Ken. 

När har har Barbie premiär?

Filmen Barbie har premiär på bio världen över 21 juli 2023.

Trenden "Barbiecore" – vad betyder den?

Sedan inspelningen av nya filmen satte igång har skådespelarnas kläder uppmärksammats något extra. Den klassiska Barbie-stilen med rosa och lyxiga kläder skapade den nya modetrenden "Barbiecore", och nu trendar den över hela världen på TikTok. 

Modedesigners har inspirerats och dras till den hyper-feminina estetiken som är Barbiecore. Lyxmärket Valentino hoppade på trenden redan under hösten 2022 och under filmens pressturné har trenden fått ännu ett lyft.

Så skaffar du Barbiecore-looken

När det kommer till att få till Barbiecore-looken är det egentligen bara en sak du behöver tänka på – rosa, rosa, rosa! Desto varmare ton, desto bättre. Tänk old money,  fast,återigen, rosa!

  1. Solglasögon från CW by Carin Wester, klicka hem dem här.
  2. Tubtopp med ros från NA-KD, klicka hem den här.
  3. Stickad miniklänning från & other stories, klicka hem den här.
  4. Rosa pumps från NA-KD, klicka hem dem här.
  5. Mini Tote Bag från AP ATELIER, klicka hem den här.
  6. Barbie ögonskuggspalett från NYX Professionals, klicka hem den här.
  7. Kostymbyxor från Gina Tricot, klicka hem dem här.
  8. Vita pumps från BIANCO, klicka hem dem här.
  9. Pikéklänning från NA-KD, klicka hem den här.