Zayn Maliks första ord om dottern med Gigi Hadid: "Vill föregå med gott exempel"

Zayn Malik och Gigi Hadid har delad vårdnad om deras gemensamma dotter.
Zayn Malik och Gigi Hadid har delad vårdnad om deras gemensamma dotter. - Foto: Rich Fury/Invision/AP och Charles Sykes/Invision/AP.
Dela på Pinterest
Zayn Malik och Gigi Hadid fick sitt första barn i september 2020. I podcasten Call her Daddy berättar Zayn för första gången relationen till dottern.

Zayn Malik utgjorde den femte medlemmen i pojkbandet One Direction. Bandet blev ihopsatta i underhållningsprogrammet The X Factor i Storbritannien 2010 och blev snabbt kända världen över. Fyra album och flera år av turnerande senare, valde Zayn att lämna bandet 2015 för att satsa på en solokarriär. Artisten har sedan dess släppt tre album. 

Zayn Malik och Gigi Hadid – så ser relationen ut idag

Från och och med 2015 hade Malik ett på- och av förhållande med modellen Gigi Hadid och i september 2020 välkomnade paret sitt första barn, dottern Khai

"Vår dotter kom till jorden i helgen har redan ändrat vår värld. Så kär", skrev den nyblivna mamman på Instagram. 

Zayn och Gigi har, redan dotterns födsel, valt att inte dela bilder på hennes ansikte och hon syns sällan på föräldrarnas sociala medier. 

Paret valde att gå skilda vägar 2021 och har numera gemensam vårdnad av dottern, det berättade Zayn i podcasten Call her Daddy med Alex Cooper

Första orden om dottern

Sett till privatlivet har den före detta One Direction-medlemmen varit förtegen och deltar sällan i intervjuer. Men när han gästade Coopers podcast berättade för första gången om dottern. 

– Sedan jag fick min dotter, har mitt huvudmål varit att försöka föregå med ett gott exempel för henne. Det är därför jag gör den här intervjun till exempel, säger Zayn och fortsätter: 

– Jag vill att hon ska kunna titta på mig och tänka att 'min pappa gör det här, han är cool'. 

Artisten berättade även att livet i rampljuset och tidigare hemstaden New York triggade hans ångest, något han inte önskade din dotter 

– Där vi bodde var helt galet, det var alltid folk som väntade utanför för att ta bilder och tanken av att uppfostra en dotter i den miljön var klaustrofobisk för mig. Jag vill inte exponeras för det eftersom hon inte valt det. Det var ett val jag tog. Så jag kände att vi behövde komma bort från det, så att hon fick en chans till en normal barndom där det inte är kameror i hennes ansikte. 

Att bli pappa har gjort att Zayn Malik får återuppleva sin egen barndom genom dotter och att den annars gråa vuxna vardagen fått liv och färg igen. Eftersom han tar hand om dottern på deltid, försöker han tillbringa så mycket tid med henne som möjligt och tar därför ledigt när hon är hos honom.

Khai börjar redan nu visa sina musikegenskaper och kanske går hon i faderns fotspår. 

– Hon visar tecken på musikalisk intellegens redan, så jag älskar att spela instrument och sjunga med henne, säger Zayn Malik i Call her Daddy