Hur får man håret att hålla? – 8 tips för en hållbar frisyr

- Foto: Unsplash, Lyko
Dela på Pinterest
Att få håret att hålla hela dagen kan vara en utmaning för många. Redaktionen har därför listat ut de bästa knepen för att få håret att hålla längre.

Den här artikeln innehåller kommersiella länkar


Schampo och balsam som ger volym

För att ge ditt hår volym redan från tvätten är det viktigt att använda ett schampo och balsam som är speciellt utformat för att ge volym. Välj produkter som är lätta och inte tynger ner håret. Massera in schampot i hårbotten för att rengöra och ge volym, tips är att ta två omgångar med schampoo för att verkligen få ut alla produkter och orenligheter. Använd sedan balsam på längderna för att återfukta utan att tynga ner.

Schampo från Ouai hittar du här! Pris: 315 kronor.

Balsam från Ouai hittar du här! Pris: 315 kronor.

Hårmousse - Skapa volym och textur

En bra hårmousse kan ge dig det lyft du behöver för att håret ska hålla din frisyr längre. Applicera moussen i fuktigt hår och arbeta in den från rötterna till topparna. Använd sedan en kam eller fingrarna för att fördela produkten jämnt. Hårmoussen ger både volym och textur, vilket hjälper till att hålla frisyren på plats under dagen.

Hårmousse som ger volym från Kevin Murphy. Pris: 299 kronor.

Värmeskydd - Skydda håret vid användning av värmeverktyg

För att skydda håret från skador vid användning av värmeverktyg som locktänger eller plattänger är ett värmeskydd ett måste. Applicera värmeskyddet på fuktigt hår innan du använder något värmeverktyg. Det hjälper till att minimera skador från värmen och bevarar hårets hälsa och glans.

Värmeskydd från Kérastase. Pris: 381 kronor.

Torrschampoo - Fräscha upp och ge volym

Torrschampo är en räddare i nöden när du behöver fräscha upp håret mellan tvättarna och samtidigt ge det extra volym. Applicera torrschampot vid rötterna och massera in det med fingrarna eller borsta igenom håret för att absorbera överflödigt fett. Torrschampot ger håret en fräsch känsla samtidigt som det ger volym och textur.

Torrschampo från Living Proof. Pris: 339 kronor.

Hårolja - Bekämpa frissighet och ge glans

Om du lider av frissigt hår kan en hårolja vara räddningen. Applicera några droppar av oljan i handflatorna och fördela det jämnt genom håret. Håroljan hjälper till att släta ut frissighet och ger samtidigt håret en vacker glans. Var noga med att inte överdosera oljan för att undvika att håret blir fet.

Hårolja från Kérastase. Pris: 388 kronor.

Hårspray - Fixera frisyren på plats

Hårspray är en oumbärlig produkt när det gäller att få håret att hålla. Spraya över ditt färdiga hår för att fixera det och förhindra att det tappar formen under dagen. Se till att hålla sprayflaskan cirka 30 centimeter från håret när du applicerar för att undvika att det blir för tungt eller stelt. En lättare hårspray kan ge flexibilitet medan en starkare hårspray ger en mer stadig frisyr.

Hårspray från Kevin Murphy. Pris: 299 kronor.

Papiljotter - får håret att hålla längre

Papiljotter med värme 

Om du vill att håret ska hålla längre, är papiljotter din bästa vän. Papiljotter fungerar dessutom både utan och med värme. Efter du lockat, fönat eller rundborstat håret så sätt direkt i papiljotter så kommer ditt hår att hålla formen längre. Låt håret svalna medan du gör dig i ordning eller ha i så länge du har möjlighet för extra lång hållbarhet. Minimum ca. 30 minuter. 

Papiljotter utan värme

Om du vill ha lockar utan att använda värmebaserade stylingverktyg är papiljotter din räddning. Dessa mjuka rullar kan ge dig fantastiska, naturliga lockar över natten. För att använda papiljotter, börja med att tvätta och handdukstorka håret, applicera din hårmousse och glöm inte att ta i längderna också, då håller det betydligt längre. När håret är 80% torrt så kan du dela in håret i sektioner och applicera papiljotterna. Eftersom ingen värme har applicerats så behöver papiljotterna även sitta i längre, helst över natten och när du vaknar kommer du att ha ett salongssvall.

Papiljotter från Bravehead hittar du här! Pris: 12 pack för 25 kronor.

Heatless Curl Band - Vackra lockar utan värme

Vill du ha fina lockar utan att använda värme under natten? Då kan ett heatless curl band vara perfekt för dig. Dessa elastiska band används genom att man tvinnar håret runt bandet och sedan sover med det över natten. När du vaknar tar du bort bandet och du har vackra, naturliga lockar redo att visas upp.

Heatless curl band från Lenoites. Pris: 399 kronor.

Hårnålar

För att få lockarna att hålla extra längre, locka håret och sätt i hårnålar efter varje lock och låt svalna. Tips – det är skönare att sova med hårnålar istället för papiljotter då de inte skaver lika mycket.

Hårnålar från Lyko. Pris: 30 pack för 7 kronor.


Läs även

Sminktrender– två sminklooks att göra i sommar

Så skapar du den perfekta clean girl-looken