Så skyddar du huden mot kyliga hösten – våra bästa tips för en bättre hy

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att vi står i skiftet mellan sommar och höst går ingen obemärkt förbi. Hjälp din hud att anpassa sig till den inkommande höstens allt torrare klimat genom dessa vårdande tips!

Med hösten runt hörnet är det dags att börja tänka om kring vår dagliga hudvårdsrutin. Torr luft, kraftiga vindar och sjunkande temperaturer kan vara en utmaning för huden, men med rätt förberedelser kan du möta den nya årstiden med en strålande och välmående hy. Vi listar de viktigaste stegen för att förbereda och vårda din hud inför de kommande kyligare månaderna. 

1. Byt ut din nuvarande ansiktskräm 

Efter månader av sol och bad kan huden kännas uttorkad. Byt därför till en rikare ansiktskräm för att ge huden den näring den behöver och för att återställa dess fuktbalans. Produkter som innehåller hyaluronsyra, ceramider och glycerin hjälper till att dra till sig och bevara fukt i huden. För dig med särskilt torr hud, kan en ansiktsolja applicerad över din fuktkräm hjälpa till att försegla fukten och ge ett extra skyddande lager. Denna kräm från Laura Mercier räddar varje vintertorr hy!

2. Fortsätt med solkräm trots molniga dagar

Bara för att sommaren är över betyder det inte att du ska sluta skydda din hud från solens strålar. Även om det känns som att solens strålar är svagare under höstens molniga dagar, kan upp till 80% av UV-strålarna tränga igenom molnen. Fortsätt därför att använda solskydd även inpå hösten. En populär spf är denna från Beauty of Joseon, spana in den här!

3. Ta hand om dina läppar

Läpparna saknar oljekörtlar, vilket gör dem extra känsliga för uttorkning och skada från yttre element som sol och vind. Investera därför i ett läppbalsam med ingredienser som sheasmör, lanolin eller ceramider för intensiv återfuktning. Under natten kan du överväga att använda en tjockare, mer närande produkt för att verkligen återställa läpparna medan du sover. Elisabeth Ardens eight hour cream är en riktig räddare i nöden!

4. Se över din kompletta hudvårdsrutin

De lätta gelbaserade produkterna du använde under sommaren kanske inte ger tillräckligt med näring och fukt under de kallare månaderna. Överväg att exempelvis byta ut din gelrengöring mot en som är oljebaserad, eller varför inte addera ett återfuktande serum till din rutin.

5. Glöm inte bort dina händer

Precis som våra ansikten har sommarens sol, sand och saltvatten sannolikt påverkat våra händer. Med höstens kyliga temperaturer och torra inomhusluft kan huden på händerna bli ännu torrare och sprödare. Använd därför en tjock handkräm regelbundet, särskilt efter att du har tvättat händerna. Ingredienser som glycerin, sheasmör och ceramider kan hjälpa till att låsa in fukt och återställa hudens naturliga barriär. Överväg även att använda handskar när du går ut i kallt eller blåsigt väder. Denna handkräm från Jo Malone har räddat många vintrar med torra händer, köp den här!