Hov1 ställde in konsert på grund av sjukdom – uppträdde på bröllop samma kväll

Bilderna ovan är inte direkt kopplade till händelsen.
Bilderna ovan är inte direkt kopplade till händelsen. - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Magnus Andersson/TT.
Dela på Pinterest
Det var under lördagen som Hov1 med kort varsel ställde in kvällens konsert på Eksjö stadsfest till följd av sjukdom. Senare samma kväll spreds videoklipp och bilder på sociala medier som visar gruppen uppträda på ett privat bröllop – något som fått fansen att reagera.

Det var i lördags som popgruppen Hov1 skulle uppträda på Eksjö stadsfest. Endast några timmar före konserten meddelade dock arrangören av festivalen att gruppen ställer in kvällens spelning med kort varsel på grund av sjukdom, rapporterar Aftonbladet

Senare samma kväll spreds videoklipp och bilder på sociala medier där Hov1 syns uppträda på ett privat bröllop. Nu reagerar fansen på att Hov1 verkar ha valt att uppträda på ett bröllopsfirande istället för på den planerade stadsfesten i Eksjö.

Fansen rasar mot arrangören

På Instagram publicerade arrangören av Eksjö stadsfest ett inlägg där de meddelade att Hov1 ställer in kvällens spelning och ersätts av Norlie & KKV. Enligt Aftonbladet, uttryckte Hov1-fansen stor besvikelse i kommentarsfältet. 

”JAG VILL JU SE HOV1”, skrev en person. 

”Köpt biljetter endast för Hov1, så jävla dåligt att inte ens återbetala. Sitter i bilen på väg hem igen med väldigt ledsna barn”, skrev en annan.

Arrangören har nu valt att stänga av kommentarsfältet. 

Arrangören svarar på anklagelserna

Spekulationerna om händelsen cirkulerar nu på sociala medier. Flera anklagar arrangören för att ha känt till att Hov1 ställt in sedan tidigare, men att de skulle ha meddelat detta med kort varsel för att inte tappa besökare. Något som arrangören dementerar till Aftonbladet. 

– Det stämmer inte, utan vi fick reda på detta klockan 17 på lördagen och det meddelades utåt 18.15. Vi fick veta skriftligen att en av bandmedlemmarna är sjuk, säger Maria Stejdahl, ordförande i föreningen Fiesta Eksjö som arrangerar stadsfesten.

– Om det är någon som ska svara på de här spekulationerna så är det Hov1. Det är de som har en massa fans som undrar. Vi har gjort vad vi har kunnat för att det ska bli bra för våra festivalbesökare.