Här är låtarna som spelades mest på Tiktok i sommar

Adaams låt "17" och ABBA:s hit "Voulez-vous" ligger i toppen av sommarens mest spelade låtar.
Adaams låt "17" och ABBA:s hit "Voulez-vous" ligger i toppen av sommarens mest spelade låtar. - Foto: Pontus Lundahl/TT, SvP/TT
Dela på Pinterest
Sommaren 2023 går till historien som en av de mest melodiska någonsin, åtminstone på TikTok. Här är de låtar som fångade Sveriges hjärtan denna sommar.

Videoappen Tiktok har snabbt blivit en betydande aktör även i musikbranschen. Sommarens mest spelade låt i Sverige är Papi Santana & BELLs låt "Pollen" som används i 39 000 olika videor med över 76,5 miljoner visningar.

Även ABBA:s hit “Voulez-vous” från 1979 gjorde en glimrande comeback och förekommer i 26 600 inspelningar som visats 37,4 miljoner gånger.

Ytterligare en rappare som varit en sommarfavorit hos Tiktok-användarna är Adaam vars låt "17” används i 10 400 filmer med över 22,7 miljoner visningar. Det är också den låt som det läppsynkats flitigast till.

"Både gamla och nya låtar får ta plats"

“Sommarens musikfest på Tiktok visar att svenska användare delar sin musikpassion med världen på ett unikt sätt och det är kul att se att både gamla och nya låtar får ta plats”, säger Tiktok Sveriges musikansvarige Farhad Zand i ett pressmeddelande.