Wolf cut – så lyckas du med populära frisyren

Många kändisar har antagit frisyren, vilket lett till att fler och fler blivit nyfikna på att testa den.
Många kändisar har antagit frisyren, vilket lett till att fler och fler blivit nyfikna på att testa den. - Foto: Instagram/@cathywolf, Instagram/@billieeeilish
Dela på Pinterest
Wolf cut-frisyren har snabbt blivit en av decenniets mest omtalade hårstilar. Läs vidare för att få reda på allt om hur du bemästrar looken!

Wolf cut är mer än bara en trend – det är en uttrycksfull hårstil som kombinerar det bästa av två världar med mulletens kaxighet och shagfrisyrens rufsiga lager. Med rätt skötsel och styling passar denna frisyr alla ansiktsformer och stilar.

Vad är en wolf cut?

Wolf cut är en hårstil som kombinerar element av en shag-frisyr och en mullet. Frisyren kännetecknas av lager och textur, särskilt runt kronan av huvudet, med längre hår i nacken. Den är även känd för att ge en "effortless" look, då det ser ut som om du helt enkelt vaknade med perfekt, rufsigt hår.

Steg-för-steg guide till hur du får till frisyren

  1. Konsultera med din frisör – Innan du ens börjar klippa är det viktigt att diskutera med en professionell frisör för att anpassa frisyren efter passar din ansiktsform och hårtyp.

  2. Besluta om längd – Wolf cut kan vara kortare eller längre, beroende på din personliga preferens. Vissa föredrar en lob-längd (lång bob) medan andra går för en mid-back-längd.

  3. Lager och textur – Nyckeln till en bra wolf cut är lager. Frisören bör börja med att klippa kortare lager runt kronan och sedan blanda dem till längre lager som sträcker sig ner till nacken.

  4. Kortare fram – I likhet med en mullet, bör wolf cut ha kortare hår framtill och längre bak. En gardinlugg kompletterar ofta denna stil.

  5. Styling – Efter klippning, torka håret med en diffuser för att förstärka den naturliga texturen och volymen. Använd texturspray eller saltvattenspray för att ge håret en rufsig look. Om ditt hår är naturligt rakt, överväg att använda en locktång för att addera lite lösa vågor.

Skötselråd

  • Shampoo och balsam – Använd volymgivande produkter för att förstärka stilen. Ett lätt balsam rekommenderas så att håret inte tyngs ned.

  • Regelbunden trimning – Eftersom Wolf cut handlar om lagren, bör du besöka din frisör regelbundet för att bibehålla formen.

  • Använd värmeskyddande produkter – Om du stylar med värmeverktyg, glöm då inte att använda ett värmeskydd för att förhindra skador på ditt hår.

Inspireras av andra

Källa: Tiktok/@daniellemarcan

Källa: Tiktok/@dewychoo

Källa: Tiktok/@noordabashh