Lucas Simonsson öppnar upp om mardrömsinspelningen: "Fick panikångest"

Lucas Simonsson är en av deltagarna i TV4:s "Förrädarna".
Lucas Simonsson är en av deltagarna i TV4:s "Förrädarna". - Foto: Magnus Ragnvid/TV4, Jakob Dahlström/TV4
Dela på Pinterest
Lucas Simonsson är en av deltagarna i TV4:s nya mordmysterieprogram "Förrädarna". Inspelningen förvandlades dock snabbt till en mardröm för Youtube-profilen. Nu öppnar han upp om den tuffa upplevelsen.

Komikern och Youtube-profilen Lucas Simonsson, 31, är en av kändisarna som deltar i TV4:s nya satsning "Förrädarna". Programmet beskrivs som ett psykologiskt mordmysteriespel, där några av deltagarna blir tilldelade rollerna som förrädare och ska göra allt de kan för att inte bli avslöjade. Samtidigt ska övriga deltagare försöka lista ut vem som ljuger och vem som talar sanning. 

Simonsson blev den första i programmet att bli utröstad, då hans agerande fick de andra deltagarna att misstänka honom för att vara förrädare. Nu öppnar han upp om sin upplevelse och vad som egentligen låg bakom hans beteende. 

Lucas Simonsson: "Jag mådde så otroligt dåligt"

Lucas Simonsson delar med sig av sina känslor kring inspelningen i en video på Youtube-gruppen JLC:s kanal, som han har tillsammans med Jonas Fagerström och Carl Déman. I videon ska de reagera på första avsnittet av programmet, något som Simonsson förklarar känns väldigt jobbigt. 

– Den här gången tycker jag inte att det är så jävla kul att sitta här. Vi ska reagera på ”Förrädarna” som är ett program jag har varit med i, säger han i början av videon.

Lucas Simonsson berättar att det var när deltagarna skulle bli tilldelade rollerna som "förrädare" eller "trogna" som han först började känna panikkänslor.

– Jag kände direkt när jag klev in i rummet att jag fick en klump i magen, säger han i Youtubevideon. 

I programmet får tittarna se hur deltagarna leds in i ett rum och sätter sig runt ett stort bord, varav de därefter blir ombedda att ta på sig masker för ögonen. Programledaren Dragomir Mrsic går sedan runt bordet och knackar några av deltagarna på axeln, som därmed blir utsedda till ”förrädare" medan resterande deltagare blir ”trogna”.

– Här händer det något i mig, jag börjar skaka som fan. Här får jag typ en panikångestattack. Jag kunde inte hantera det. Jag mådde så otroligt dåligt, säger han när de tittar på segmentet. 

Blev utröstad – kände sig lättad

Lucas Simonsson åkte ut ur programmet efter endast två dagar, då han blev utröstad av de andra deltagarna som misstänkte honom för att vara en förrädare. Han berättar i Youtube-videon att han redan innan röstningen hoppades att det skulle bli han som fick lämna:

– Min egentliga känsla var "hoppas att de röstar ut mig så att jag får åka hem ikväll", säger han. 

Till Aftonbladet berättar han mer om känslorna kring inspelningen. Han berättar bland annat att han aldrig varit med i en så stort tv-produktion tidigare och att han hade byggt upp mycket nervositet och förväntningar inför sin medverkan.

– Det var väl det som gjorde att bägaren rann över, och så small det bara. Allt blev för mycket, så jag fick panikångest, säger han till tidningen. 

Han berättar även mer om känslan kring att lämna programmet:

– Det var en lättnad. Jag ville ju bara åka hem, säger han. 

TV4:s svar

I ett mejl till Aftonbladet svarar TV4 på Lucas Simonssons upplevelse av inspelningarna.

”Såklart tråkigt att höra om hans upplevelse och vi är självklart mån om att alla ska må bra under inspelning. En viktig del i produktionen var att ha psykolog på plats som nära och noga följde alla deltagares mående. Vi är i dialog med Lucas och han har idag fått uttrycka sin upplevelse på TV4:s Instagram där tittarna fått ställa frågor till honom”, skriver Sara Johansson, exekutiv producent för programmet.