Julia Bergmans ärliga ord om graviditeten: "Rädd att få panik"

julia-bergman
Julia Bergman och fästmannen väntar sitt fjärde barn tillsammans Dennis Everberg. - Foto: Instagram/@juliabergman_, STELLA Pictures/Robert Eklund
Dela på Pinterest
Influencern och tv-profilen Julia Bergman väntar sitt fjärde barn tillsammans med fästmannen Dennis. I ett ärligt inlägg på sina sociala medier öppnar Julia upp om den tuffa graviditeten och känslorna kring den.

Julia Bergman, 28, blev en av Sveriges mest älskade tv-profiler genom hennes medverkan i TV3:s realityserie "Unga mammor" år 2017. När hon först dök upp på skärmen var hon ensamstående mamma till sonen Milan, som idag är 9 år gammal. Efter framgången med programmet fick hon och familjen en egen tv-serie i "Julia & Milan" som senare ändrades till "Julia, Milan & Zelda" när dottern Zelda, nu 4, kom in i bilden.

Sedan dess har familjen fortsatt expanderas. Med sin fästman, hockeyspelaren Dennis Everberg, 31, har Julia nu även dottern Ilse, 2 år. Nu ser de fram emot ankomsten av ett nytt tillskott till familjen, deras tredje gemensamma barn, som förväntas födas i slutet av september.

Julia Bergman: "Tagit psykiskt på mig varje dag"

Det var tidigare i våras som Julia kom med den glada nyheten att familjen väntar tillökning, denna gång med en liten son. Detta blir hennes tredje barn tillsammans med fästmannen Dennis, då sonen Milan är från ett tidigare förhållande.

Den blivande fyrbarnsmamman har varit transparent om de svårigheter hon tvingats möta i den pågående graviditeten. Hon har tidigare uttryckt att denna graviditet varit svårare än de tidigare, med sömnsvårigheter, kroppssmärtor och låg energi. 

I ett öppet och ärligt inlägg på sina sociala medier delar hon nu med sig av tankarna inför den kommande bebisens ankomst som närmar sig med stormsteg:

"Som jag nämnt i ett tidigare inlägg så har jag inte mått så bra de senaste veckorna i graviditeten. Jag var på specialistmödravården igår och om jag inte kommit igång med förlossning spontant så ska jag förhoppningsvis få sättas igång dagen efter BF. Dels för att jag har ont men främst för att det tagit och tar psykiskt på mig varje dag. Jag kom på mig själv när min svägerska sa ”Åhh, undra vem han är där inne?”, och precis så har jag känt med de andra tre, att jag vill att det ska ta slut för att jag vill träffa dem och se vilka de är... Denna gång vill jag mest att det ska ta slut för att min kropp är helt slut", skriver Julia Bergman i ett inlägg på Instagram.

Källa: Instagram/@juliabergman_

Blandade känslorna inför förlossningen

Hon fortsätter inlägget genom att berätta om de oroskänslor hon känner inför förlossningen, särskilt eftersom hennes kommande son förväntas väga mer än vad de tidigare barnen gjorde vid födseln. 

"Självklart är jag helt säker på att det kommer vara underbart att träffa honom men känslan av att inte få ”panik i min egen kropp” tar över. Jag vet att det är okej att känna så men känns så konstigt när det inte alls varit så med de andra och att det egentligen inte är ”jag” som person, om ni förstår hur jag menar… Jag brukar ha mer energi och vara mer positiv. Dessutom väger denna killen nästan 3600 enligt beräkning och det är nästan 1 kilo mer än mina andra tre… Jag vet att det kommer bli bra men det skrämmer mig", skriver Julia Bergman.

Inga fler barn

I en intervju med Mama, berättar Julia att detta troligen kommer att vara hennes och fästmannens sista barn.

– Detta är sista barnet. Helt klart. Dels för att Dennis säger att han inte vill ha fler. Och det känns väldigt skönt för mig att han känner så, för då är det liksom beslutat. Om han hade sagt: ”Ska vi inte ha ett till?” hade jag kanske varit med på det. Men jag tror att fyra barn är perfekt för vår familj, säger Julia till tidningen.