Efter kritikstormen: Sveriges Radio pausar podden "Fas 3"

fas-3
Efter en hård debatt på sociala medier har nu två av programledarna, Moa Wallin och Christoffer Nyqvist, beslutat sig för att kliva av podden. - Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
"Fas 3" heter podcasten som skulle bli Sveriges Radios nya humorsatsning. Podcasten hann dock bara släppa ett avsnitt innan den pausades på obestämd tid efter att ha mötts av en kritikstorm för sitt val av programledare.

Podcasten "Fas 3" skulle bli Sveriges Radios nya humorsatsning, med Moa Wallin, Olle Palmlöf och Christoffer Nyqvist i spetsen. Podden hann dock bara släppa ett avsnitt innan den hamnade i blåsväder. Efter en hård debatt på sociala medier har nu två av programledarna, Moa Wallin och Christoffer Nyqvist, beslutat sig för att kliva av.

Följarna rasar mot Sveriges Radio: "Jag kräks"

Kort efter att första avsnittet släpptes började kritiken strömma in på Sveriges Radios sociala medier. Anledningen? För sitt val av programledare.

"Finns inte skämskudde nog för hur detta hanterats", skriver en följare.

"Vidrigt och totalt skamlöst, av kulturen ni skapar och står bakom. Skattefinansierat också. Jag kräks", skriver en annan. 

"Shit vad osmakligt och tondövt", skriver en tredje. 

Podden pausar på obestämd tid

Kritiken mot Sveriges Radio blev så pass hård att kommentarfunktionen på Instagram tillfälligt stängdes ner. Nu har Sveriges Radio beslutat att pausa "Fas 3". Ett nytt avsnitt skulle egentligen ha sänts morgonen den 20 september, men så blev inte fallet. Istället meddelade Sveriges Radio att Moa Wallin och Christoffer Nyqvist beslutat att lämna podden, vilket innebär att podcasten pausas på obestämd tid.

Caroline Lagergren, redaktionschef för P3, bekräftade pausen i ett mejl till Aftonbladet:

”Det stämmer, det kommer inget avsnitt i dag. Två av programledarna har valt att inte fortsätta med podden vilket gör det omöjligt för oss att släppa ett avsnitt som planerat. Vi kommer nu diskutera hur vi går vidare med podden men har inga ytterligare detaljer att ge i dagsläget”, skriver hon till tidningen.