Valter Skarsgård om nya Börje-serien: "En stor utmaning"

Valter Skarsgård axlar rollen som Börje Salming i nya serien "Börje".
Valter Skarsgård axlar rollen som Börje Salming i nya serien "Börje". - Foto: Fredrik Sandberg /TT, Stina Stjernkvist/TT
Dela på Pinterest
Kommande dramaserien "Börje" skildrar hockeylegendaren Börje Salmings karriär i NHL och hans resa från Kiruna till Toronto. I huvudrollerna finns Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt. Nu berättar Valter om utmaningen att porträttera en av Sveriges genom tiderna största idrottsikoner.

Dramaserien "Börje" kommer i sex delar och skildrar hockeylegendaren Börje Salmings karriär i NHL samt resan från Kiruna till Toronto tillsammans med dåtida frun Margitta Wendin

Serien regisseras av Amir Chamdin som har arbetat med projektet i åtta år. I huvudrollerna finns Valter Skarsgård som porträtterar Börje och Hedda Stiernstedt som gör rollen som Margitta.

Valter Skarsgård om att porträttera Börje Salming: "En stor utmaning"

Börje Salming är en av Sveriges främsta hockeyspelare genom tiderna och var själv involverad i serien innan han gick bort förra året. 

Valter Skarsgård berättar för Expressen att det har varit två år av intensiv träning för att kunna gestalta en av Sveriges genom tiderna största idrottsikoner. Han betonar dock att det har varit värt det.

– Rollen som Börje Salming var en stor utmaning, inte minst fysiskt. Jag kunde inte stå på ett par skridskor när vi började så det var två års hård träning. Det var en lång resa men värd det alla gånger, säger Valter Skarsgård och fortsätter: 

– Börje var helt otroligt och livsviktig för mig i det här projektet. Eftersom jag fick umgås så mycket med honom kunde mycket landa rätt naturligt för mig. Framförallt dynamiken där han är en så hård vinnarskalle på isen men samtidigt en så snäll och ödmjuk person privat. 

Då har "Börje" premiär

"Börje" har premiär den 19 november på Viaplay och TV3.