Allt om Hanna Hellquist: Ålder, partner och så mycket tjänar hon

hanna-hellquist
Hanna Hellquist är krönikör, författare och programledare. - Foto: STELLA Pictures/Ida Åkesson, Maja Suslin/TT
Dela på Pinterest
Hanna Hellquist är en svensk krönikör, författare och programledare. Du kanske framför allt känner igen henne som programledare i P3 radio. Är du nyfiken på att veta mer om Hanna? Läs då vidare!

Vem är Hanna Hellquist?

Hanna Hellquist är journalist och arbetade bland annat som programledare för Morgonpasset på P3 mellan åren 2009 till 2020. Efter denna period tog hon steget över till Eftermiddag i P3 där hon nu leder programmet, samt agerar programledare i helgprogrammet P3 Hemligheter. Hanna har också medverkat i tv-rutan flertalet gånger och gästat program som På spåret, Skavlan, Schulman show och Värvet.

Hur gammal är Hanna Hellquist?

Hanna Hellquist är född den 24 juli 1980, vilket innebär att hon fyllde 43 år 2023. 

Har Hanna Hellquist någon partner?

Såvitt känt har Hanna Hellquist för närvarande ingen partner, men har nyligen börjat dejta igen efter en period av ointresse. I en krönika i Dagens Nyheter delar Hanna med sig av sina erfarenheter av att dejta

"Efter ett och ett halvt års genuint ointresse och lathet så har jag börjat dejta igen, och snälla rara vad svårt det är och vad dum man känner sig och så orolig man blir", skriver hon. 

I krönikan berättar hon om en man hon träffar och de osäkerheter som dejting kan föra med sig. Ett svårtolkat SMS får henne att fundera över kärlek och om det finns en chans till romans mellan henne och mannen.

Har Hanna Hellquist barn?

Hanna Hellquist har tidigare uttryckt en önskan om att skaffa barn på egen hand. 2019 valde hon att frysa sina ägg, en process som dokumenterades i SVT-dokumentären Hannas baby. Vid den tidpunkten var Hanna inte redo för att bli mamma igen.

Hanna diskuterade processen och tankarna kring beslutet när hon gästade Carina Bergfeldts talkshow 2021. Hon delade även med sig av sin rädsla för att inte kunna få barn.

– Man får göra en psykosocial utredning om man ska skaffa barn själv. Man får träffa en terapeut och prata och så får de ge tummen upp eller tummen ner. Och just det var jag väldigt orolig för, jag ville inte bli bedömd av ett proffs som inte känner mig för att jag ska skaffa barn själv, säger Hanna i programmet.

Hanna Hellquist ord om pappan i "Vinter i P1" 

I "Vinter i P1" 2012, delade Hanna öppet med sig av sin pappas tragiska självmord och den konflikt de hade haft bara veckor innan det inträffade. Hon berättar i programmet att det var Hanna själv som upptäckte sin avlidne pappa i hans lägenhet, efter att han tagit en kombination av sömntabletter och alkohol. 

Strax innan tragedin hade Hanna och hennes pappa haft en konflikt gällande hennes sommarprat, där pappan hade uttryckt besvikelse över hur hon presenterade deras relation. Denna konflikt blev dessvärre aldrig löst, och det blev också den sista gången Hanna såg sin pappa i livet. 

Tog ett avbrott från P3 och DN

Efter sin fars bortgång valde Hanna att ta en paus från både P3 och Dagens Nyheter. Hon berättar i "Vinter i P1" att hon tillbringade resten av sommaren med att dricka vin och renovera sin sommarstuga som en del av sorgbearbetningen.

Belönades med "Stora journalistpriset"

2019 tilldelades Hanna Hellquist "Stora journalistpriset" där hon vann ”Årets röst”.

Användes i fejkad bantningsreklam

Tidigare i år spreds bilder på sociala medier där Hanna Hellquist såg ut att göra reklam för en produkt för viktnedgång. Det visade sig att hon var en av flera kändisar som utsatts för falsk marknadsföring. Till Svenska Dagbladet, berättar Hanna att hon först märkte att något var fel när hon fick frågor skickade till sitt offentliga Instagram-konto, där folk undrade om hon kände till att hon var med i reklamkampanj för en bantningsprodukt på Facebook.

Kort därefter publicerade hon ett inlägg på sina sociala medier där hon dementerade ryktena.

"På förekommen anledning. Jag gör inte reklam. Alls. Köp ej" , skriver Hanna. 

Källa: Instagram/hannahellquist

Lön – så mycket tjänar Hanna Hellquist

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Hanna Hellquist en fastställd förvärvsinkomst på 880 700 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 73 000 i månaden. Hon hade även ett överskott av kapital på 202 247 kronor det året.