Tittarfavoriten "Solsidan" fortsätter – blir två säsonger till

solsidan-tv4
TV4 har beställt ytterligare två säsonger av Solsidan med Felix Herngren, Mia Skäringer, Josephine Bornebusch, Johan Rehborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh i rollerna. - Foto: TV4/Pressbild
Dela på Pinterest
Långköraren "Solsidan" är tillbaka och Johan Rheborg trivs med att åldras i rollen som Fredde. Nu står det klart att det blir ytterligare två säsonger av den populära komediserien.

2010-talet hade knappt hunnit börja när komediserien "Solsidan" hade premiär i TV4 och genast gjorde tittarsuccé. Nu står den åttonde säsongen för dörren.

Alla blir äldre och i "Solsidan" märks det genom att Fredde och Mickan (Josephine Bornebusch) får problem på hemmaplan med sina tonåringar. Bland annat kommer Fredde i ett avsnitt på sin son Viktor (Leonardo Rojas Lundgren) med marijuana – innan han själv testar att röka på.

– Jag tycker det roliga med serien är att barnen har vuxit upp med serien. Och nu har de kommit till den åldern att man kan göra stories med dem, säger Johan Rheborg.

Skådespelarna har stor kontroll över sin roll

Efter alla år med rollfiguren är Johan Rheborg noggrann med vad Fredde ska få vara med om i serien, framför allt när det är nya manusförfattare som kommer in.

– När man gör tv-serier så har skådespelarna stor kontroll över sin roll, till skillnad från långfilmer, förklarar han.

Rheborg tycker att det är viktigt att tv-publiken känner igen rollfiguren. Så han försvarar Fredde och säger ifrån när det dyker upp en manusidé han inte gillar.

– Skulle jag inte göra det så skulle tittarna undra vad det är för fel på honom. De är ju bekanta med våra karaktärer och vet, "så där gör inte Fredde".

Förutom ett avbrott under några år i mitten av 2010-talet har "Solsidan" alltid återkommit ungefär vartannat år. Men nu står det klart att det blir ytterligare två säsonger av "Solsidan" förutom den som har premiär i dagarna.

"'Solsidan" har samlat Sverige ända sedan 2010 så jag är väldigt glad över att vi nu, i samband med premiären av säsong 8, kan utlova ytterligare två säsonger under de kommande åren. Solsidan är en av TV4:s största succéer genom tiderna", säger TV4:s kanal- och innehållsdirektör Fredrik Arefalk i ett pressmeddelande.

När har "Solsidan" premiär?

"Solsidan" har premiär den 29 september på TV4 Play. I TV4-kanalen har serien säsongspremiär den 15 oktober.