Robinson-Toves stora ånger efter händelsen: "Misstag"

Robinson-Toves stora ånger efter händelsen: "Misstag"
Årets första avsnitt av "Robinson" bjuder på en del drama mellan deltagarna i lag Syd. - Foto: TV4/Robinson, TV4/DanielSahlberg
Dela på Pinterest
Den nya säsongen av "Robinson" är äntligen igång och så även spänningarna inom lagen, inte minst i lag Syd som drabbas av intriger när deltagaren Tove Dalsryd tar sig an en immunitet.

Höstens populära överlevnadsprogram är igång och det kommer bjudas på spännande tävlingar, stora utmaningar och dramatiska intriger deltagarna emellan varje vecka under flera månader framöver. Och redan i det första avsnittet av "Robinson" 2023 drabbas ett av lagen av en och annan dispyt. 

Erbjuds immunitet 

I den första tävlingen som visas i årets säsong av "Robinson" erbjuds lag nord och lag syd varsitt immunitetshalsband som en i varje lag kan knipa – så länge de inte vill kämpa för och tillsammans med sitt lag. Den som väljer att ta sig an immuniteten får nämligen inte vara med och tävla under den första lagtävlingen och blir immun under hela den första veckan i "Robinson". 

I lag Nord är det ingen som väljer att ta immuniteten, utan samtliga lagmedlemmar väljer att istället att som team försöka vinna den första tävlingen – en tävling där man kan vinna nödvändiga grejer som verktyg, mat och fiskenät. 

Tove Dalsryd immun första veckan i "Robinson" 

I lag Syd däremot, där väljer deltagaren Tove Dalsryd, 30, att ta sig an immuniteten. Hon får därmed inte vara med och tävla i programmets första tävling, något som hennes lagmedlemmar – som också förlorade tävlingen med en man mindre i teamet – inte blev helt nöjda med. 

– Det känns för jävligt alltså. Det var inte planerat. Så jag har en sådan jävla ångest nu. Det känns fruktansvärt. Det fanns inte i min världsbild att göra det men när jag sprang förbi och såg den i ögonvrån så greppade min hand tag i den, säger Tove i avsnittet och poängterar gång på gång att hon ångrar sig.

– Jag tror man såg det på mig, hur chockad jag var. Men jag har lite så, kleptomani.

Foto: TV4/Robinson


Sura miner efter "Robinson"-Toves agerande 

De andra deltagarna i lag Syd blev som sagt inte speciellt glada över att Tove tog tag i immunitetshalsbandet och därmed inte fick vara med i den första lagtävlingen. 

– Jag tror faktiskt att vi förlorade för att hon valde att ta immuniteten, uttrycker "Robinson"-deltagaren och lag Syd-medlemmen Deisi da Silva Rudén efter händelsen. 

– Mycket frustration, lite ilska, säger lag Syds Charlie Wiberg om det hela. 

Tove uttrycker att det inte var så här hon ville att hennes "Robinson"-resa skulle starta och beskriver situationen som det "värsta tänkbara utgångsläget". 

"Ett misstag" 

Det hela bidrar till att Tove blir ledsen och att hon försöker få sitt lag att förstå att hon inte tog immuniteten med flit. 

– Jag kommer göra allt för laget och jag hoppas att de tror det. Det är verkligen genuint, det var ett misstag, säger Tove i programmet. 

Stödet från lagmedlemmarna

Men alla kan göra misstag, uttrycker Toves lagkompis Charlie, och efter lite tid stöttar deltagarna varandra oavsett immunitet eller ej.

– Vi behöver henne otroligt mycket. Hon har visat på alla sätt som hon bara kunde att hon vill väl. Hon gjorde det av impuls och vi tror på henne, säger lag Syd-medlemmen Deisi i avsnittet. 


Avsnittet sänds på TV4 måndagen den 2 oktober klockan 19.30.