Här är personen som tros bli årets julvärd i SVT 2023

Här är personen som tros bli årets julvärd i SVT 2023
Vem blir årets julvärd i SVT 2023? - Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT, Jonas Ekströmer/TT, Nils Petter Nilsson/TT, Henrik Montgomery/TT
Dela på Pinterest
Vem blir årets julvärd i SVT 2023? Nu har den person som tros få det ärofyllda uppdraget presenterats.

December i allmänhet och julen i synnerhet närmar sig med stormsteg. Vips så är det första advent, lucia och sen är det bara några få dagar kvar att inhandla julmaten och samtliga julklappar som ska delas ut på julafton. 

Men förutom julklappar, god mat och en allmän julmysig stämning finns det en annan för många central del av julen som tar plats på julafton. Det handlar varken om julmusten eller om Aladdinasken, utan om årets julvärd i SVT. 

Babben Larsson var årets julvärd 2022

Förra året var det komikern och programeldaren Babben Larsson som fick äran att vara årets julvärd i SVT. 2021 var det kocken Tareq Taylor och året innan dess var det konstnären Lars Lerin som i egenskap av julvärd fick tända det klassiska ljuset framför stora delar av svenska folket. 

Vem blir årets julvärd 2023?

Men vem blir årets julvärd i SVT 2023? Än har inte någon julvärd presenterats. Däremot har oddsen sagt sitt och enligt Betssons lista är det en person som sticker ut lite extra bland de tänkbara julvärdarna. 

Niklas Strömstedt tros bli årets julvärd 2032

Den som blir årets julvärd i SVT 2023 är enligt oddsen ingen mindre än artisten Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt blir årets julvärd 2023, enligt oddsen. Foto: Henrik Montgomery/TT

De kan bli årets julvärd 2023

Efter Niklas Strömstedt finns Carina BergfeldtJesper RönndahlFarah Abadi och Linnea Henriksson på listan. 

Carina Bergfeldt, Jesper Rönndahl, Farah Abadi och Linnea Henriksson. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT, Jonas Ekströmer/TT, Nils Petter Nilsson/TT, Henrik Montgomery/TT

Faktum är att oddsen faktiskt gett en ganska bra fingervisning tidigare år om vem som blir årets julvärd. Förra året sa oddsen Babben Larsson och året innan det toppade Tareq Taylor den listan. 

Vem som faktiskt får det ärofyllda uppdraget att vara årets julvärd i SVT 2023 återstår att se.