Felix Herngrens lön – så mycket tjänar "Solsidan"-skaparen

Felix Herngrens lön – så mycket tjänar "Solsidan"-skaparen
Felix Herngren. - Foto: Foto: Jonas Ekströmer/TT, Claudio Bresciani / TT
Dela på Pinterest
Felix Herngren är minst sagt en populär profil i tv-Sverige. Han syns i flera populära produktioner och står till och med bakom Sveriges kanske mest uppskattade humorserie. Ta reda på hur mycket Felix Herngren tjänar här!

Felix Herngren är en av skaparna av den populära humorserien "Solsidan" som sänts på TV4 sedan 2010. Han är även en av huvudkaraktären i serien då han spelar Alex, gift med karaktären Anna som spelas av Mia Skäringer

Felix Herngrens framgångsrika karriär 

Han är också en av panelmedlemmarna i TV4:s fredagsunderhållning "Masked Singer" och har under sin tidiga karriär bland annat medverkat i program som "Sen kväll med Luuk" (som Papi Raul och Dan Bäckman)och i tv-serien "Smash". 

Men hur mycket tjänar man som framgångsrik tv-profil, skådespelare och serieskapare?

Felix Herngrens lön – så mycket tjänar han

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Felix Herngren en fastställd förvärvsinkomst på 1 998 200 kronor under 2022. Delat på årets tolv månader ger det en lön på omkring 166 000 kronor i månaden. Han hade även ett underskott av kapital på 119 907 kronor det året. 

Framgångsrika bolag 

Felix Herngren är involverad i flera bolag, varav ett av dem, FLX tv AB, omsatte 217 802 000 kronor och hade tillgångar på 89 561 000 kronor under 2022. Bolaget ska enligt sajten Alla bolag ägna sig åt "utveckling och produktion av tv-format". 

LästipsOliver Ingrosso: Flickvän, restaurang och så mycket tjänar han