Taylor Swifts succé: Så blev stjärnan dollarmiljardär

Taylor Swift är officiellt dollarmiljardär.
Taylor Swift är officiellt dollarmiljardär. - Foto: TT
Dela på Pinterest
Taylor Swift har nått dollarmiljardär-status tack vare framgångsrika turnén "The Eras Tour", enligt Bloomberg.

Prisbelönta Taylor Swift, 33, har med sin turné gått över tröskeln till "dollarmiljardärsklubben", en intäktsnivå jämförbar med vissa små länders ekonomier. 

Enligt Bloomberg, som har utsett Swift till miljardär, har hon tjänat 80 miljoner dollar på musikförsäljning, 120 miljoner dollar från streaming och imponerande 370 miljoner dollar från biljettförsäljning och merchandise. Utöver det, äger hon även fastigheter värda 110 miljoner dollar.

Dessutom har hennes släppta och omarbetade musik sedan 2019 ett uppskattat värde av hela 400 miljoner dollar.

De 21 städer i Nordamerika där hon uppträde under första delen av turnén "The Eras Tour", har även sett ekonomiska uppgångar med rekordintäkter från hotell och ökade turistutgifter.

Hur mycket tjänar Taylor Swift på varje konsert?

Tidigare har Modette skrivit om hur mycket Taylor Swift tjänade på varje konsert under "The Eras Tour", och det var ingen liten summa direkt. Här kan du läsa mer om det.

Taylor Swifts nya album "1989 (Taylor's Version)"

Den 27 oktober släpptes Swifts fjärde omarbetade album, "1989 (Taylor's Version)". Albumet innehåller inte bara alla originalspår, utan även fem tidigare outgivna låtar från arkivet, skriver E News.

"Jag föddes 1989, återuppfann mig själv för första gången 2014 och en del av mig återtogs 2023 med släppet av detta album som jag är så kär i. Aldrig i mina vildaste drömmar tänkte jag mig den magi du skulle förmedla i mitt liv så länge. Denna stund är en reflektion av skogarna vi vandrat genom och all den kärlek mellan oss som fortfarande lyser i mörkret. Jag presenterar för er, med tacksamhet och vild förundran, min version av 1989. Den har väntat på er", skrev Taylor på sociala medier den 27 oktober.

När "1989" ursprungligen släpptes 2014, spekulerades det att flera av dess låtar, inklusive "Style" och "Out of the Woods", handlade om Swifts romans med Harry Styles.

Taylor Swift och Harry Styles relation

Taylor Swift och Harry Styles väckte romansrykten 2012, enligt Insider. Fans spekulerade då i att Swift och Styles möttes vid 2012 års "Kid's Choice Awards". 

Swift filmades dansande till One Directions framträdande, vilket ledde till spekulationer om att hon hade en förkärlek för Harry.

De sågs tillsammans några gånger men rapporterades ha gjort slut i början av 2013.

Läs mer: Så mycket får Taylor Swifts turnépersonal