Dotterns fina ord till Dogge Doggelito: "Väldigt nära"

Dotterns fina ord till Dogge Doggelito: "Väldigt nära"
Dogge Doggelito och dottern Bianca har en nära relation, berättar hon i "Så mycket bättre". - Foto: Pillan Thelaus/TV4, Skärmdump/Så mycket bättre/TV4
Dela på Pinterest
När Dogge Doggelito var 28 år gammal blev han ensamstående förälder då hans fru gick bort i cancer när deras dotter bara var två år gammal. I det tredje avsnittet av "Så mycket bättre" berättar Dogge om sorgen och om dotterns betydelse för honom. Dessutom får dottern, Bianca, själv yttra några väl valda ord till sin pappa.

I lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" får tittarna en inblick i Dogge Doggelitos musikkarriär och liv – ett liv som kantats av både upp- och nedgångar. 

När Dogge Doggelito bara var 28 år förlorade han sin fru, Leonida Léon. Det tragiska dödsfallet inträffade två år efter att Dogge Doggelito och Leonida Léon blivit föräldrar till dottern Bianca Léon. 

– Jag kom hem från en spelning och hon bara "jag har bara tre månader kvar att leva", och jag tänkte att det kan inte stämma liksom, säger Dogge Doggelito i programmet. 

Leonida Léon hade drabbats av cancer, och efter några månader fick Dogge och hans då tvååriga dotter ta farväl av sin fru respektive mamma. 

– Jag kunde liksom inte förstå hur livet bara kan försvinna så fort. Jag blev så deprimerad och ledsen, berättar Dogge. 

Han förklarar att han, efter sin frus tragiska bortgång, tog avstånd från både vänner, familj och sin hiphop-grupp Latin Kings

Men varje dag kämpade han för sin dotter, Bianca. Dogge beskriver hur han åkte med sin dotter till dagis, dag ut och dag in, med tårar rinnandes ner för sina kinder. 

– Det var egentligen min dotter som vände på det, för varje dag åkte jag och körde henne till dagis. Hela vägen till dagis så grät jag hela vägen och hela vägen från dagis så grät jag också. Sen säger min dotter så här "pappa, först är man ledsen men sen blir man glad". 

– Då hände någonting inom mig. Om jag inte själv lever så måste jag leva för min dotter, säger Dogge Doggelito i programmet.

Dottern Biancas fina ord till pappa Dogge 

Under middagen som visas i avsnittet dyker nämnda Bianca upp på en tv-skärm på scen, där för att yttra några ord om sin pappa:

– Dogge är väldigt rolig, livlig som pappa. Jag skulle nog säga att vi är väldigt nära. Vi har alltid varit nära, jag har ju alltid bara haft min pappa så länge jag minns i livet. 

Hon tillägger:

– Vi båda förstår varandra på på ett sätt som andra inte kommer förstå oss på och det har också lärt oss väldigt mycket. 

Bianca Léon. Foto: TV4/Så mycket bättre 

Dogge Doggelito blev morfar 2022

I november 2022 blev Dogge Doggelito morfar då dotter Bianca blev mamma för första gången. 

– Det är fantastiskt, det är jättekul. Det är på barnen som man märker att livet går framåt. Min lilla flicka är mamma och jag är morfar, det är helt galet, sa artisten till Hänt tidigare i år. 


Avsnittet sänds lördagen den 11 november på TV4 och TV4 Play.