Få igång julfesten – 10 klockrena jullekar för vuxna

Att leka några härliga jullekar på julen är alltid en hit.
Att leka några härliga jullekar på julen är alltid en hit. - Foto: Pexels / Unsplash
Dela på Pinterest
Att leka några roliga lekar på julen tackar ingen nej till – det är verkligen ett perfekt sätt att komma i julstämning. Modette har samlat tio klockrena jullekar för vuxna du bara måste prova på!

1. Det klassiska julklappsspelet

Alla gäster tar med sig en inslagen julklapp. Använd en tärning eller kort för att bestämma vem som ska byta paket med vem, eller när någon ska få öppna ett. Lägg till extra regler för att göra det mer spännande, som att paketen får öppnas först på slutet. Se till att köpa något riktigt roligt!

2. Gissa juldoften

Förbered små burkar med olika dofter som associeras med julen (glögg, pepparkakor, gran). Bind för ögonen på deltagarna och låt dem gissa dofterna. Våga välja några oväntade dofter för att höja svårighetsgraden. Om man har fel får man ta en shot!

3. Karaoke med en jultwist

Sjung julens hits, men lägg till en twist där du blandar in andra låttexter eller uppmanar deltagarna att sjunga med extra ljusa eller mörka röster.

4. Avslöja julens hemligheter

Alla skriver ner en jul-relaterad hemlighet eller ett minne på en lapp och lägger den i en hatt. Dra sedan lappar och gissa vem som skrivit vad. För extra spänning kan ni skriva ner mer vågade och galna hemligheter.

5. Tomtens verkstad

Deltagarna delas upp i lag. Varje lag får en uppsättning julpynt och flaskor. Uppgiften är att dekorera flaskan så festligt som möjligt inom en viss tid. Den bästa dekorationen vinner, och förlorarna tar varsin shot.

6. Julsångscharader

Skriv ner populära julsånger på lappar. Deltagarna ska sedan ljudlöst illustrera sången för sitt lag. För varje rätt gissning får laget poäng, och för varje felgissning tar de en shot.

7. Gissa glöggsmaken

Organisera en blindtestning där deltagarna får prova olika sorter av glögg och gissa de viktigaste ingredienserna. Fel svar? Då blir det en liten nubbe som tröst!

8. Luriga julstrumpan

Häng upp strumpor som innehåller lappar med olika kommandon, som att sjunga en vers av en julsång, dansa runt granen, eller imitera en ren. Om deltagaren vägrar, blir det en shot.

9. Tomten, jag vill ha...

Deltagarna skriver ner den mest absurda julklappen de kan tänka sig på en lapp och placerar den i en hatt. En deltagare drar en lapp och måste förklara varför de verkligen vill ha denna present. Om gruppen inte kan övertygas, tar den som förklarade en shot.

10. Julquiz!

En riktig klassiker. Kom på några roliga julfrågor, dela upp er i grupper och ställ frågorna till varandra. Gruppen som samlar in minst poäng förlorar!

Svårt att komma på frågor till quizzet? Det kan vi ordna:

Julquiz 2023: 25 juliga frågor du borde kunna svaret på