William Nylanders fina ord om nya Börje Salming-serien: "Otroligt känslosamt"

William Nylander spelar ishockey i Toronto Maple Leafs.
William Nylander spelar ishockey i Toronto Maple Leafs. - Foto: Henrik Montgomery/TT / Jonas Ekströmer/TT
Dela på Pinterest
William Nylander är en svensk ishockeyspelare. Här är allt du behöver veta om stjärnan, inklusive hans lön, kärleksliv, syskon och relation till Börje Salming.

William Nylanders ålder – hur gammal är han?

William Nylander föddes i Calgary, Alberta, Kanada den 1 maj 1996 och är därmed 27 år gammal.

William Nylanders syskon – vilka är dem?

Hans syskon heter Stephanie, Michelle, Jacquline och Alexander Nylander, varav den sistnämnda också spelar ishockey, men i NHL-laget Pittsburgh Penguins.

William Nylanders bror Alexander Nylander. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Har William Nylander flickvän?

Det har ryktats en hel del om William Nylanders kärleksliv, inte minst i kanadensiska medier. Men hockeyspelaren själv har inte gått ut offentligt med sin relationsstatus.

William Nylanders lön – hur mycket tjänar han?

William Nylander har inför årets säsong en kontraktslön på minst 6 och max 6,9 miljoner dollar, motsvarande cirka 63 respektive 72 miljoner kronor, enligt Cap Friendly.

William Nylanders föräldrar

Michael Nylander, ofta känd som "Nyllet", är pappa till William Nylander. Michael Nylander är även han en tidigare professionell hockeyspelare som hade en framgångsrik karriär, inklusive nästan 1 000 NHL-matcher och två VM-guld. 

William Nylanders mamma heter Camilla

William Nylander längd – hur lång är han?

Ishockey-stjärnan är 183 centimeter lång.

William Nylander på premiären för "Börje – The Journey of a Legend"

Den 14 november 2023 anlände William Nylander med familj till premiären för den nya serien om den avlidne hockeylegenden Börje Salming, "Börje – The Journey of a Legend"

William Nylander med familj på premiären. Foto: Henrik Montgomery/TT

På röda mattan berättar William Nylander för Hockey News om hans tankar kring serien och Salming. Han säger bland annat att det är "otroligt känslosamt" och att Börje tog hand om William från dag ett i Toronto.

William Nylander om Börje Salmings död: "Svårt att ta in"

Börje Salming spelade, precis som William Nylander gör nu, i Toronto Maple Leafs mellan 1973 och 1989. Dagen efter Salmings bortgång, den 25 november 2022, talade William ut om sorgen.

– Det är väldigt sorgligt. Jag träffade ju Börje häromveckan. Det är galet hur fort det gick och det är svårt att ta in. Jag blev verkligen tagen på sängen. Det är en fruktansvärd sjukdom, men nu slipper han i alla fall lida mer, sa William Nylander då till TSN.

Lästips: Allt om Pia Salming: Barn, jobb och tiden efter Börjes död