Gemma Wards comeback efter sabbatsåren

1 av 6
Bland annat som sjöjungfru i senaste Pirates of the Caribbean-filmen. - Foto: Foto: The Fashion Spot
2 av 6
Andra modecomebacken efter sabbatsåren, i Details maj 2011. - Foto: Foto: The Fashion Spot
3 av 6
Första modecomebacken efter sabbatsåren, på omslaget av Harper's Bazaar april 2011. - Foto: Foto: The Fashion Spot
4 av 6
Gemmas smala uppenbarelse vid tiden då hon tog modevärlden med storm. - Foto: Foto: The Fashion Spot
5 av 6
Ett par år senare hos Chanel S/S 2008. Tjock? - Foto: Foto: Style
6 av 6
Gemma Ward är tillbaka! - Foto: Foto: The Fashion Spot
Dela på Pinterest
Ett sabbatsår blev flera, men nu får vi äntligen se forna modellälsklingen Gemma Ward där vi är vana att se henne - i rampljuset.

Modevärlden - inklusive Modettes redaktion - fick en efterlängtad överraskning när Gemma Ward för en kort tid sedan dök upp på Harper's Bazaars omslag:

"Som ett brev på posten dyker Gemma Ward upp i brevlådan då hon pryder omslaget på Harper's Bazaar - hennes första på över två år. Innebär detta att hon nu gör en officiell comeback, eller är det bara en engångsföreteelse?"

23-åriga Gemma Ward har haft ett officiellt sabbatsår från jobbet som modell. Ett år som blev flera. Agenturen tillkännagav år 2007 att modellen inte gått i pension, utan bara gjort ett kortare avbrott. Gemma hade då blivit svårbokad. Enligt elaka rykten berodde det på att hon kort och gott lagt på sig lite för många extrakilon.

En av de få visningar hon dök upp på innan avbrottet deklarerades var Chanels. Där fick hon fick bära en minimal denimbikini som faktiskt visade en markant förändring i kroppsvolymen. Att det var just Chanels visning hon gick förvånade många extra mycket då Karl Lagerfeld är känd för sitt mycket smala modellideal. Hans enda respons på bokningen av något större Gemma lydde:

- Det är första gången jag någonsin gjort något sådant här.

Sabbatsåret därefter ett faktum. Modellkarriären ersattes av en knagglig skådespelarkarriär. Osmickrande paparazzibilder publicerades lite och . Gemma var i flera år mer eller mindre osynlig.

Sedan, för några veckor sedan, kom bomben i och med omslaget på Harper's Bazaar. Var det en engångsföreteelse? Nej, modelluppdragen fortsätter till fansens glädje att trilla in på löpande band. Likaså skådespelaruppdragen. Senaste nytt är ett helt uppslag i majnumret av magasinet Details, där Gemma bland annat pratar om sitt senaste skådespelarjobb i senaste Pirates of the Caribbean-filmen.

Vad står på tur? Vi på Modette väntar med spänning.

VIDEO: Se den senaste tjuvkiken på Gemma Wards uppenbarelse i kommande Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides