Michael Kors stämmer Costco

1 av 4
- Foto: face to face / Stella Pictures
2 av 4
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Här syns Ashlee Simpson handla på Costco
3 av 4
Här syns Ashlee Simpson handla på Costco - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
4 av 4
- Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Dela på Pinterest
Så sent som i februari stämde Tiffany & Co företaget Costco och nu är det dags igen. Den exklusiva modeaccessoar-designern Michael Kors stämde i fredags det största varuhuset i USA för falsk annonsering, enligt Reuters.

Enligt ett klagomål till Manhattans federala domstol, har Costco aldrig varit en auktoriserad återförsäljare av Michael Kors handväskor, men det har nyligen funnits felaktiga rikstäckande annonser med Michael Kors handväskor.

I april skickade Costco ut en e-annons för mors dag där de påstods sälja modedesignerns väskor för 99 dollar. Men när Michael Kors företrädare besökte återförsäljarens hemsida samt 19 av deras butiker, hittade företrädaren ingen av Michael Kors handväskor.

Poängen med annonserna är att "lura konsumenter från seriösa Michael Kors återförsäljare till Costco butiker," säger klagomålet.

Michael Kors söker nu ett domstolsbeslut för att stoppa Costco från reklam för sina produkter, och ta igen vinsten plus straffskadestånd som härrör från de påstådda falska annonserna.

Stämningen påminner om den som Tiffany & Co förde mot Costco i februari. I det fallet, anklagade juveleraren Costco för att använda Tiffanys varumärken online och i åtminstone en butik, rapporterar Reuters .