Presenteras av FUN Light

8 knep för en perfekt sommardag med gott samvete

- Foto: Pixabay
Dela på Pinterest
Här är receptet på en superhärlig sommardag med hänsyn till miljön. Njut av dagen med rent samvete!

1. Börja morgonen med ett svalkande dopp

Det finns inget mer uppfriskande än ett morgondopp! Dessutom sparar det en hel del energi. Så om du har möjlighet – skippa morgonduschen och ta med dig tvålen ner till sjön eller havet istället.

2. Fixa looken

För en ny, somrig outfit – tänk hållbarhet och strunta i att köpa nytt. Ta fram saxen, leta fram ett trist vinterplagg ur garderoben och gå loss! Klipp av jeansen till ett par shorts i den längden du vill rocka eller varför inte klippa av ena ärmen på din tisha så du får en trendigt bar axel – leta DIY-inspo på Pinterest.

3. Upp på sadeln

Lämna bilen hemma när det är dags att träffa dina kompisar. Hoppa upp på cykeln istället! Då gör du miljön en tjänst, samtidigt som du får motion, sol och sparar pengar. Hur bra?

4. Bjussa på en somrig drink

Eftersom all FUN Light är sockerfri är det perfekt att göra hälsosamma drinkar på! Överraska ditt gäng med att ha förberett en uppfriskande, sockerfri drink:

Gröp ur kärnorna ur en halv nätmelon, en halv vattenmelon och en halv cantaloupmelon. Med hjälp av ett kuljärn gör du sen små bollar av de tre sorters melonerna. Varva is och melonbollar i en karaff eller ett glas, och toppa med lite FUN Light Lemon Lime. Njut!


5. Sommarglädje och hälsa

När ni har laddat upp med den läskande drinken är det dags att göra något kul. Att hyra en kanot eller en stand up paddle board är ett perfekt sätt att ta vara på en varm sommardag. Du får sol, träning, en naturupplevelse och chansen att skvallra med kompisarna på en och samma gång. Och det är en skonsam aktivitet för miljön så du kan ha rent samvete rakt igenom.

6. Fyll på energiförrådet med en mumsig sallad

Ha en köttfri dag! När ni är härligt trötta i kroppen efter paddlingen behöver ni fylla på med energi. Sallad är fräscht en varm sommardag. Antingen kan ni ha knytis där alla har med sig något tillbehör eller så kan ni vara lite mer spontana och kliva in på närmaste matvarubutik och plocka på er av alla goda grönsaker och frukter – tänk svenskt och ekologiskt för att vara riktigt snälla mot naturen.

7. Glassa

Vilken efterrätt passar bättre en sån här dag än en frisk, sockerfri isglass? Här är receptet på en supergod glass som ni kan njuta av utan dåligt samvete:

Blanda en deciliter FUN Light Pear Kiwi med fem deciliter vatten och mynta i en tillbringare. Skala 2 kiwi och skiva dem tunt. Lägg två skivor kiwi i varje glassform och fyll upp med FUN Light-blandningen. Sätt i glasspinnar och lägg dem i frysen i några timmar tills de är genomfrusna. Njut!


8. Återvinn

Nu kan man äntligen återvinna FUN Light-flaskorna! Hur bra? Så se till att de flaskor som gick åt till drinken och glassen hamnar på rätt ställe! Ha en härlig, hälsosam och miljösnäll sommardag!

Bildkälla Pexels