Presenteras av EF

Här är detaljen som arbetsgivare letar efter när de anställer

- Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Om du har den här egenskapen kommer du även få högre lön.

Att studera utomlands har sina fördelar. Du får uppleva att bo i ett annat land (kanske med mycket sol?) och på köpet blir du även väldigt attraktiv på arbetsmarknaden.

En undersökning från Saco visar nämligen att i 99 fall av 100 prioriterar arbetsgivare en person med någon form av utlandserfarenhet om denne direkt konkurrerar med någon som har samma kunskaper. Inte så pjåkigt alltså.

Det finns dock en massa mer fördelar med att plugga utomlands. Nedan listar vi de allra bästa.

1. Du lär dig ett nytt språk

Antingen så bättrar du på ett språk du redan kan eller så får du lära dig ett helt nytt språk, bara det är ju väldigt kul. Men framförallt väldigt bra för ditt cv.

På EF:s hemsida kan du läsa mer om vikten av utlandsstudier och du kan även testa dina språkkunskaper online. Och det tar endast tio minuter.

Bildkälla: Shutterstock

2. Du får resa

Barcelona, Kapstaden, Peking, Miami och ja, möjligheterna är nästan oändliga.

Bildkälla: Shutterstock

3. Du tjänar mer pengar

Cash is king eller hur? Efter avslutad utbildning har det visat sig att akademiker inom den privata sektorn med utlandserfarenhet håvar in 4.3 procent mer om året än de utan utlandserfarenhet. Det betyder en ökad lön med 18 000 kronor per år om man går efter den genomsnittliga lönen inom den privata sektorn skriver EF på sin hemsida.

Vad kan du då göra för 18 000 kronor per år? Jo, du kan köpa 1 500 fler cheeseburgare varje år eller varför inte lägga pengarna på att resa ännu mer.

Bildkälla: Shutterstock

4. Du prioriteras av arbetsgivare

Det är ju inte kul att sitta i ett rum fullt med arbetssökande. Du blir orolig. Du tittar dig runt. Du tycker alla ser smarta ut. Men du kan vara lugn! I alla fall om du har studerat utomlands. I 99 fall av 100 prioriterar arbetsgivare en person med någon form av utlandserfarenhet om denne direkt konkurrerar med någon som har samma kunskaper visar en undersökning från Saco.

Bildkälla: Shutterstock

5. Du träffar nya människor

Med nya människor från olika kulturer får du en massa nya erfarenheter och värdefulla kontakter. Och det är ju faktiskt aldrig fel. Och en massa nya Facebook-vänner.

Bildkälla: Hanna MW

6. Din Instagram kommer bli en succé

Du kommer aldrig få så många likes på dina bilder och nya följare som under den här tiden. Tänk palmer, road trips och strandhäng.

Bildkälla: EF

På EF:s hemsida kan du hitta en massa information som kan vara bra att veta innan du börjar ditt äventyr. Du kan även testa dina språkkunskaper i ett test som endast tar tio minuter.

Vill du studera utomlands?
Tack för din röst!