7 klassiska chick-lit böcker du måste läsa innan du dör

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Älskar du också chick-lit, då får du absolut inte missa dessa klassiker. Förlora dig in i en annan värld och få en härlig dos av feel good.

Shopaholic serien av Sophie Kinsella

Bokserien bestående av åtta böcker där man får följa Becky Bloomwood och alla knäppa situationer hon hamnar i. Som när hon går vilse på ett berg tillsammans med sin nyfunna syster vilket drar igång en komplett räddningsaktion eller när hon lyckas planera två bröllop till sig samtidigt för att hon inte vågar säga nej till sin svärmor.

Sophies historia av Jojo Moyes

Jojo Moyes bok Sophies historia handlar om hur två öden sammankopplas av en tavla. Tavlan är ett porträtt av fransyskan Sophie som målades i början på 1900-talet och hänger nu hos änkan Liv. Liv har fått tavlan som en kärleksgåva av sin avlidne man och när släktingar till Sophie kräver att få tillbaka den får Liv hjälp med att lista ut historien bakom tavlan för att kunna ha en chans att behålla den.  

Girl Boss av Sophia Amoruso

Girl power när det är som allra bäst. Boken som beskriver Nasty Gals grundaren Sophia Amorusos framgång och vägen dit, och det är många hinder på vägen. För de som har missat så har Netflix gjort en serie på boken men som med många andra filmatiseringar så är boken av en helt annan kaliber.

How to be a Parisian wherever you are: Love, Style and Bad Habits av Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret och Sophie Mas

Om du någonsin undrat vad som försiggår i franska tjejers hjärnor och hur de kan vara så coola och sexiga på ett ofixat sätt så är detta boken för dig. Den är en klockren beskrivning och även om ville man vara fransk innan så kommer man vilja det hundra gånger om nu och lär dig bli ditt självsäkraste jag.

Chasing Harry Winston av Lauren Weisberger

Följ med i tre bästa vänners liv efter att de har gjort en pakt om hur deras kommande år kommer att bli. Adriana en brasiliansk skönhet som betar av killar på löpande band, hon ska hitta the one och få en ring på fingret. Emmy som precis blivit dumpad av sin college sweetheart ska ha en fling i varje kontinent hon besöker och till sist Leigh som lever det perfekta livet som till synes inte vill ha någon förändring alls, tills hon träffar författaren Jesse. 

Bergdorf Blondes av Plum Sykes

Skriven utifrån en socialites perspektiv får läsaren hänga med toppskiktet av New Yorks it-crowd. När huvudpersonen blir dumpad av vad hon trodde var mannen i sitt liv försvinner hon ner i en fruktansvärd depression, vilket resulterar i att hon försöker ta livet av sig med alvedon på “the Fritz” (the fucking Ritz aka Ritz i Paris) och blir räddad av en filmmakare som ständigt dyker upp i olika tillfällen och som är charmig och jobbig på samma gång. 

Debutant Divorcee av Plum Sykes

Sylvie, en nygift tjej som möter en av New Yorks främsta IT-girls, Lauren, på sin smekmånad. Eftersom Lauren är skild och tycker att det är helt fantastiskt resulterar denna vänskap lite för ofta med att Sylvie får bekräftelse från Lauren på sin oro om sin mans frånvarande, något som visar sig handla om något helt annat. 

Samma författare som till Bergdorf Blondes och som lyckas beskriva den fantastiskt lyxiga världen på Upper East Side i New York.


Mer:

Här är Stockholms bästa uteserveringar

Här är Göteborgs bästa uteserveringar

Gilla Modette på Facebook!

Bildkälla: Pixabay

Läser du chick-lit??
Tack för din röst!