Johanna Nordström – 8 saker du kanske inte visste om komikern

Här kan du läsa mer om Johanna Nordström. - Foto: Jessica Gow/TT, Fredrik Persson/TT
Dela på Pinterest
Den högaktuella komikern Johanna Nordström är en multitalang och mångsysslare som verkar kunna ta sig an vilken utmaning som helst. Här är åtta saker du kanske inte visste om "Talang"-aktuella Johanna Nordström.

Johanna Nordström är den 27-årige komikern som tagit hela Sverige med storm under de senaste åren. Idag är hon en av jurymedlemmarna i "Talang", har sin egen stand up-show publicerad på Netflix och har turnerat med showen "Ursäkta live" tillsammans med sin poddpartner Edvin Törnblom

1. Johanna Nordström var Draken i "Masked singer" 

Under den första säsongen av "Masked Singer" avslöjades det att komikern Johanna Nordström gömde sig  bakom en drakmask. Det blev en chock för tittarna som länge spekulerat om att skidåkaren Anja Pärson var den som sjöng bakom masken. Skidåkaren har själv kommenterat ryktet och skrev skämtsamt på sin Instagram:
"Faan vad grym jag har varit! Tack Johanna!". 

Att Johanna är rolig vet nog de flesta, men hennes dolda sångtalang var en riktig överraskning. 

2. Har podcasten "Ursäkta" med Edvin Törnblom

Podden "Ursäkta" är en energisk podcast som Johanna Nordström driver tillsammans med kompisen Edvin Törnblom. I podden bjuds det på ett högt tempo och roliga anekdoter. Tack vare spontana ljudklipp från fester och häng från deras vardag får lyssnaren verkligen följa med på riktigt. 

3. Johanna Nordström i "Bäst i test" 2021 

Under våren 2021 satt Johanna med i den fasta panelen för SVT:s program" Bäst i test". I panelen var hon tillsammans med Morgan AllingOlof Wretling och Arantxa Alvarez

Johanna Nordström sjunger i "Masked Singer" och här är hennes framträdande – som blev en succé!

4. Johanna Nordström på TikTok – @ringpolisen 

När pandemin slog till hade Johanna Nordström precis sålt biljetter till sin kommande soloturné och humorshow Ring Polisen. Istället fick hon hitta andra sätt att nå ut med sin humor och resultatet blev TikTok-kontot @ringpolisen. Kontot startades i mars 2020 och finns än idag och låter följarna hänga med i Johannas vardag och på roliga utmaningar med nära och kära.

5. Komiker och skådespelare 

I februari 2021 släpptes SVT:s sketchserie "Trevlig Helg" där bland andra Johanna Nordström är med. Seriens andra säsong släpptes 2022. Hon är även med i SVT-serier som "Hallberg" och "En helt vanlig dag".

6. Ledde Grammisgalan med Amie Bramme Sey

Som om komiker, skådespelare och artist inte var nog har Johanna Nordström även axlat jobbet som programledare. I juni 2021 ledde hon nämligen Grammisgalan tillsammans med Amie Bramme Sey, som har podden "Amie och Fanna", tidigare "Raseriet". 

7. Så blev Johanna Nordström känd

Men hur blev egentligen Johanna känd för det svenska folket? Allt började med ett twitterkonto. Under gymnasietiden var Johanna aktiv på Twitter och hon använde det som ett sätt för att få ut sin humor. Till följd av detta skapade hon sig en följarbas på hela 30 000 följare. Efter Twitter-eran började hon med stand-up och har även synts till i TV4:s humorshow "Parlamentet". 

8. Så heter Johanna Nordström på Instagram

Med hela 373 000 följare och 1 754 inlägg på Instagram kan Johanna med all rätt även kalla sig för influencer. Följ henne på @johannanordstrm och ta del av kul innehåll.