Anna K: Allt vi vet om den ryska Netflixserien

blond tjej
Svetlana Khodchenkova spelar Anna Karenina i "Anna K" - Foto: Netflix
Dela på Pinterest
"Anna K" är en modern tolkning av Leo Tolstojs roman Anna Karenina. Serien blir den första ryska dramaserien någonsin på Netflix.

Huvudkaraktären i Netflix's nya serie "Anna K" – är ingen mindre än Anna Karenina. Hon är en societetskvinna i ett modernt Ryssland och rör sig i kretsar kring guvernörer och arvingar till imperium. Serien utspelar sig i kosmopolitiska Moskva, historiska S:t Petersburg och Rysslands robusta landskap. Trots att serien utspelar sig 150 år senare efter Leo Tolstojs debutroman Anna Karenina, är huvudtemana lojalitet, kärlek och passion minst lika relevanta.

En passionerad kärleksaffär

I "Anna K" får vi följa en passionerad kärleksaffär mellan Anna och Vronsky, som är arvinge till ett aluminiumimperium. Anna är samtidigt gift med guvernören av S:t Petersburg – och det finns stor chans till triangeldrama. I serien brottas karaktärerna mellan lojalitet, kärlek och de konsekvenser som kärleksaffären får för deras familjeband och sociala relationer.

Därför känner du igen Svetlana i "Anna K" 

Netflix har hittills bara avslöjat en av skådespelarna för det nya ryska dramat, det handlar om Svetlana Khodchenkova. Svetlana är inte ny på duken, hon är nämligen tidigare känd från bland annat "Tinker Tailor Soilder Spy" och "The Wolverine". Ännu vet vi inte vem som spelar kärleksintresset Vronsky, men vi håller tummarna för att skådespelarens namn snart ska avslöjas. 

Instagram: Svetlana Khodchenkova

Den blonda skådespelaren har i dagsläget 833 tusen följare. Vi tror att dessa siffror kommer stiga rejält efter premiären av "Anna K".

Instagram: @svetlana_khodchenkova 

Vilket språk talas i serien?

Hela serien är skapad av ryska producenter och manusförfattare, vilket kanske också förklarar att de kommer tala ryska i serien. I tidigare dramatiseringar av Leo Tolstojs berättelse har engelska varit huvudspråket, exempelvis i filmen "Anna Karenina", 2012, med Keira Knightley och Alicia Vikander i huvudrollerna.  

Manusförfattarens ord om "Anna K"

Roman Kantor är manusförfattare tillsammans med Maria Mikulina. Roman är stolt över att hans dröm har blivit till verklighet. 

– Att få ta Anna Karenina in i 2000-talets Ryssland och samtidigt introducera henne för hela världen på sitt eget språk (samt många andra) genom miraklet Netflix är en dröm för mig. Bokstavligen, eftersom idén till denna serie kom till mig i en dröm och jag har jagat den sedan dess, säger Roman till Netflix. 

Premiärdatum 

Än så länge är premiärdatumet för "Anna K" okänt, det vi vet är att det kommer ske en global premiär. 

Vi uppdaterar texten när premiärdatumet är satt. 

Skaparna bakom "Anna K"

Regissörer: 

  • Valeriy Fedorovich
  • Evgeniy Nikishov
  • Natasha Merkulova
  • Aleksey Chupov
  • Roman Kantor

Producenter:

  • Valeriy Fedorovich
  • Evgeniy Nikishov
  • Sergey Kornikhin
  • Roman Kantor

Artikelbild: Netflix 

Mer:

Young Royals: Allt vi vet om den svenska ungdomserien

Tunna blå linjen säsong 2 – här är allt vi vet

TV