Mest läst

9 festspel som får igång förfesten

9 festspel som får igång förfesten. Foto: Pexels/ Inga Seliverstova
Dela på Pinterest
En bra fest kräver bra spel! Maxa förfesten med beer pong, eller varför inte heta stolen? Modette tipsar om 9 festspel som får igång förfesten.

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. 

Är förfesten tråkig, stel och obekväm? Då vill Modette tipsa om att dra fram ett roligt festspel som garanterat höjer stämningen. Det går aldrig fel med klassiker som pekleken eller "Jag har aldrig" – men visste du att det också finns flera andra festspel att välja mellan? Spana in Modettes 9 tips på roliga festspel. 

Festspel – en stämningshöjare

Ett roligt festspel är ett enkelt sätt att piffa upp vilken middag eller fest som helst.

1. Pekleken festspel

Pekleken är ett roligt spel som går ut på att peka på den personen som passar bäst in på kortets påstående. Vem är snålast? Vem löper störst risk för att hamna i fyllecell? Klicka hem detta roliga spel härifrån!

2. Drinkroulette

Det nummer som kulan stannar på måste ta en shot. Klicka hem det härifrån!

3. Jag har aldrig

Att köra några omgångar "Jag har aldrig" är givet på alla förfester. Spelet går helt enkelt ut på att du dricker, eller gör något typ av tecken, om du har gjort det påstående som läses upp. Här hittar du kortleken.  

 4. Snurra flaskan

Snurra flaskan spelet består av en bricka med olika uppdrag som till exempel "Pass the shot", "Truth or dare" och "Spin again". På toppen finns en flaska som du snurrar, sedan väntar du med spänning! Klicka hem det härifrån!

5. Hot wire drickaspel

Ett roligt festspel som livar upp stämningen. Försök föra en metallcirkel runt en metalltråd utan att skaka på handen och nudda metalltråden. Om du råkar nudda tråden måste du ta en shot. Spana in det härifrån.

 6. Blindfolded twister

Okej, det här är inte riktigt ett festspel i grund och botten men det är riktigt kul att köra några omgångar på förfesten. Det roliga spelet Twister hittar du här för 299 kronor. 

7. Beer pong bord LED

Ta ditt beer pong spelande till nya nivåer och klicka hem detta snygga beer pong bord med LED lampor. Spana in bordet här.

 8. Hot seat


Ett roligt sätt att piffa upp vilken middag eller fest som helst! Kolla in spelet här!

9. Vem i rummet

Det här spelet går ut på att du läser en fråga eller påstående som inleds med "vem i rummet...?" och sedan pekar man på den personen det stämmer in på. Pinsamma, roliga och personliga frågor lovas! Du hittar det hos Partykungen för 199 kronor.

Artikelbild: Pexels/ Inga Seliverstova

Läs mer:

6 klassiska sällskapsspel för mysiga spelkvällar

18 festartiklar du behöver för att fixa en grymt bra fest