2024-06-28 16:45

Håll formen under sommaren utan att skippa den goda maten

Sponsrad artikel från HelloFresh

Planera din kost

Att hålla formen börjar med en bra planering. Genom att planera dina måltider i förväg kan du se till att du får i dig de näringsämnen som du behöver. Med bra planering förhindrar du även att frestas av snabbmat och sötsaker. En bra balans mellan proteiner, kolhydrater och fetter är nyckeln till en balanserad kost som håller dig mätt och nöjd.

Försök att inkludera en mängd olika livsmedel i din kost för att få i dig alla nödvändiga vitaminer och mineraler. Frukt och grönsaker är särskilt viktiga under sommaren, då de inte bara ger näring utan också förhindrar att du känner dig uttorkad i solen. En sallad med färska grönsaker, en fruktig smoothie eller ett mellanmål med olika sorters bär kan vara både uppfriskande och gott för din kropp.

Ät regelbundet

Att äta regelbundet är kopplat till planeringen av dina måltider men är minst lika viktigt att tänka på under sommaren. Genom att äta fler balanserade mindre måltider istället för att trycka i dig ett par enorma rätter kan du hålla energinivåerna på en jämn nivå under dagen. Detta förhindrar dessutom att du blir småhungrig och börja kika lite extra på den där chokladkakan vid kassan i närbutiken när du köper vatten.

Försök att äta frukost, lunch, middag och två till tre mellanmål varje dag. Välj näringsrika måltider och ät mindre portioner som innehåller protein, fiber och fetter för att hålla dig mätt längre. Exempel på bra mellanmål kan vara en smoothie med yoghurt och bär, en liten påse nötter eller en skål med grekisk yoghurt och honung. Men det handlar lika mycket om hur du är som person. Är du personen som enbart äter en gång om dagen så ska du se till att detta målet fyller upp dina depåer och ger dig rätt näring.

Drick vatten!

Att dricka tillräckligt med vatten är särskilt viktigt under sommaren när temperaturen stiger och du svettas mer. Drick mycket vatten under dagen och undvik drycker med alltför höga sockerhalter. Kan du få i dig olika salter och mineraler som är viktiga för dig är detta särskilt viktigt under sommaren. Speciellt om du tränar och svettas mycket.

Proteinrika recept från HelloFresh

Vi på HelloFresh vet att det är viktigt att få i sig tillräckligt med protein för att behålla musklerna du byggt upp inför sommaren. Därför erbjuder HelloFresh ett brett utbud av proteinrika recept som både bibehåller dina muskler och smakar otroligt gott. Recepten är utformade för att vara enkla att laga och fulla med goda smaker, så att du kan njuta av goda måltider under hela sommaren. Proteinet är dessutom mättande och håller dig i balans under lång tid. Beställ den kalorismarta matkassen om du vill äta kalorisnålt till middag och kunna njuta av glass eller en drink under dagen.

Håll dig aktiv

Det är självklart inte bara kosten som är bra att tänka på under sommarmånaderna. Det gäller även att vara aktiv, vilket är lite lättare när vädret tillåter. Ta vara på det fina vädret genom att gå på promenader, cykla, simma eller delta i andra utomhusaktiviteter där du håller dig aktiv under längre perioder. Att vara aktiv hjälper dig inte bara att hålla formen utan förbättrar också ditt humör och dina energinivåer.

Avslutande tankar

Att hålla formen under sommaren behöver inte vara svårt eller tråkigt. Du kan äta gott och njuta av både milkshakes och drinkar om du planerar din kost. Med proteinrika recept från HelloFresh kan du dessutom få mer tid över till roliga aktiviteter, då du slipper åka och handla matvaror.