Bli mer positiv steg 5: Att tänka positivt är inte som att lära sig cykla

- Foto: Copyright 2018. All rights reserved.
Dela på Pinterest
Att ha ett positivt mindset är inte som att cykla. Du måste öva på det varje dag, i varje jobbig situation och så fort du får en negativ tanke måste du plocka fram dina verktyg och jobba på det.

Nu har vi kört fyra veckor ihop, en månad alltså. Hur känner ni att det har gått? Jag tycker det är läge att bromsa in och reflektera lite. Vi har ju kört på ganska fort och tappat endel saker.

Att ha ett positivt mindset är inte som att cykla. Du måste öva på det varje dag, i varje jobbig situation och så fort du får en negativ tanke måste du plocka fram dina verktyg och jobba på det.

Positiva tankar är inget man får i en skitjobbig situation, det är något man väljer.

Vissa dagar pallar man helt enkelt inte. Det gör inte jag iallafall. Men de saker vi gått igenom tidigare har gjort det lättare när jag väl pallar, så jag tänker att vi kör en recap med alla fyra hacks vi gått igenom tidigare:

1. Släppa allt negativt på en sekund

Det här är ju lättare sagt än gjort, jag glömmer bort det ibland och låter ilskan ta över när något går fel. Därför är det bra att påminna sig själv för detta kommer inte naturligt utan du får liksom tvinga dig själv till att släppa det och tänka positivt. 

Tips: Lyssna på en peppig låt ashögt och tvinga dig själv att byta tankebanan till något positivt.

2. Detoxa bort allt skitsnack ur ditt liv

Ett tips här är att försöka tänka positivt även om personer du stör dig på/irriterar dig.

3. Jag berättar inte allt för min partner/pojkvän

Ibland håller jag käften och bara kör på, då glömmer jag oftast bort den där jobbiga personen som snodde min maskin på gymmet eller att jag råkade tappa ut något när jag var stressad påväg till jobbet. Då behöver de sakerna inte kosta mig mer energi än just i den stunden.

Sen gnäller jag också ibland, det är såklart okej, men kanske inte lika ofta som jag gjort förut.

4. Se fram emot min FABruari

Gör något som får dig att känna dig extra FAB den här månaden! Vill du ha inspo så kolla min lista här!