2020-02-03 09:11

Bli mer positiv steg 6: Guide till hur du ska bemöta idioter

- Foto: Foto: Lisa Billinger

Hej på er! Har ni haft en bra start på veckan?? Drömde massa mardrömmar inatt så sov superdåligt och hade inte alls en särskilt bra morgon. Lyckades vända dagen tillslut som tur var men är riktigt trött idag.

Hur som helst, tänkte ta upp en tanke som slog mig minst tre gånger på imorse. På tal om min dåliga morgon haha. Nämligen ett knep på hur man ska kanalisera sin ilska mot irriterande saker.

För det första blev jag inte påsläppt av busschauffören trots att jag knackade på rutan, han kollade bort och bara körde. Därefter satt en person och tog upp två säten på en proppfull buss (stod en bit ifrån så kunde inte säga till) och sen såg jag en jättefin hund som satt mitt på trottoaren – och bajsade utan att ägaren tog upp det.

Ni förstår känslan. Idiot, på idiot, på idiot.

(Jag hade knappt fått någon sömn, hade PMS, var stressad och på en knökad buss med två väskor, ni fattar humöret haha!)

Men sen kom jag på mig själv att jag stod där och eldade upp mig själv åt något som jag inte kan göra något åt. Så jag testade något annat, att tänka en snäll och förlåtande tanke om alla som egentligen irriterade mig.

Busschauffören hade väl en tid och passa, personen skulle väl av snabbt och vad vet jag, kanske hade torgskräck? Och mannen med hunden, jag vet inte vad, hade iallafall valt en jättefin hund.

Det hjälpte faktiskt en hel del och ilskan avtog. Jag är övertygad om att det man tänker om andra kommer i slutändan avspeglas i dina tankar om dig själv. Så jag försöker tänka positivt om andra så mycket det går, och det hjälper mig iallafall.

Så den här veckan tänker jag att vi försöker tänka extra snälla och förlåtande tankar om de vi möter och försöker vänja oss vid det tankesättet generellt så det gäller alla, inklusive oss själva.