2018-02-19 22:08

Bli mer positiv steg 7: Skriv dagbok

- Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Happy monday på er! Hur har er dag varit? Min har varit bra och jag har bockat av både jobb och träning och en riktigt lång dusch. Visst är det underbart att duscha varmt och länge på vintern. Drömmen vore ju ett badkar, men det får vänta några år...

Hur som helst. En grej jag vill börja med igen, som stärkte mig så himla mycket, är att skriva dagbok. Under gymnasiet (hela ettan och några sidor under tvåan och trean) så skrev jag dagbok. Och det är det enda och finaste minnet jag har från den tiden då alla bilder är borta.

Jag hade högläsning ur den med mina tjejkompisar för någon vecka sen och det var typ den roligaste kvällen någonsin. Vi skrattade så vi grät, kanske ska läsa upp några sidor i en videoblogg?

"Vilket drama..." hahaha ni hör ju!!

En sak jag insåg var hur jag skrev, förutom alla galna festminnen, om killar och allt som hände, så skrev jag jättemycket om hur jag skulle hantera situationer jag var osäker i.

Till exempel kunde jag komma hem från skolan och ha råångest över att det blev så stelt när jag mötte XXXXXX i korridoren som jag var såååå kär i lol. Så då skrev jag ner hur det kändes i situationen, hur jag skulle velat att den egentligen såg ut i efterhand (typ att jag skulle hälsat och sagt något coolt) och sen massa peppande ord om mig själv och att jag minsann skulle fixa det nästa gång vi möttes i korridorerna.

Och jag tänker att jag vill börja skriva så igen. Saker som är jobbiga idag, plocka ut dem, analysera varför det kändes fel, konstruera hur jag ska göra för att det ska bli rätt nästa gång och sen köra på det och peppa mig själv.

Tror det är ett bra sätt att sortera och jobba med sina känslor och tankar på. Plus att det är SVINKUL att läsa i efterhand! Jag var sååå öppen i min dagbok haha... Så här stod det i förordet hahaah!

"Om jag råkar illa ut så läs den inte" hahaha *TOP SECRET!!*

Vill vara minst lika öppen i den jag skriver i nu. Tänkte köpa mig en med lås imorgon och börja skriva. Vi kan väl göra det ihop?? Har ni tips på någon fin med lås så får ni gärna Tipsa!!